marţi, 16 iulie 2019

Dezvăluiri incredibile făcute de Papa Francisc

17:06, 9 iunie 2019 202 vizite


Papa Francisc spune că nu-i place să călătorească, în ciuda faptului că a mers prin lume într-un ritm mai rapid decât oricare dintre predecesorii săi, informează duminică DPA.

"Ei bine, vă spun un secret: Nu-mi place să călătoresc. Este adevărat! Este adevărat!", a spus suveranul pontif cu ocazia primirii în audiență, la Vatican, a 400 de copii din Italia.

Suveranul pontif a glumit spunând că plimbările sale prin lume reprezintă o pedeapsă, comparabilă cu felul în care un copil mofturos, care refuză hrana, ar putea fi forțat să mănânce porții duble.

"Este adevărat că atunci când călătorești, găsești mereu oameni, oameni buni și înveți multe atunci când călătorești. Dar nu-mi place să călătoresc, nu este în firea mea", a subliniat suveranul pontif.

Întâlnirea papală cu copii veniți din Sardinia și Genova a avut loc sâmbătă, dar Vaticanul a dat publicității transcriptul întâlnirii duminică.

De la alegerea sa în martie 2013, Francisc a efectuat 30 de vizite în străinătate, o medie de cinci în fiecare an. Benedict al XVI-lea și Ioan Paul al II-lea au întreprins în medie 3, respectiv 3,85 vizite în străinătate în fiecare an.

Papa Francisc a vizitat recent România, în perioada 31 mai - 2 iunie.

Un stat pe care nu l-a vizitat încă este țara sa natală, Argentina, spre dezamăgirea compatrioților săi.

Comenteaza aceasta stire