sîmbătă, 17 august 2019

Doliu în lumea sportului. A murit Pantelimon Decuseară, cel mai mare antrenor al României de sărituri în apăPantelimon Decuseară, cel mai mare antrenor al României de sărituri în apă, a decedat miercuri, la vârsta de 78 de ani. A fost recunoscut și pentru performanțele înregistrate în cariera de sportiv. A câștigat 5 titluri naționale și a fost primul român calificat în finala unei ediții a C.E.

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM) a făcut anunțul joi dimineață:

”Cel mai mare antrenor român de sărituri în apă din toate timpurile, Pantelimon Decuseară, a trecut în neființă ieri, 17 ianuarie 2019, la vârsta de 78 de ani. Sportiv de elită, legitimat la CS Dinamo București, Pantelimon Decuseară a cucerit cinci titluri naționale.

În anul 1966 a fost primul săritor român calificat în finala unei ediții a Campionatelor Europene, unde a ocupat un onorant loc 6.

A absolvit Institutul de Cultură și Educație Fizică din București, actualmente UNEFS, iar apoi s-a stabilit la Bacău, unde a fost antrenor la secția de sărituri în apă.

Munca sa, foarte apreciată deopotrivă în țară și peste hotare, a contribuit la cizelarea și creșterea valorică a numeroși sportivi români.

Momentul de vârf al carierei sale l-au reprezentat Campionatele Mondiale de juniori de la Londra, din 1992. În calitate de antrenor al lotului național, Pantelimon Decuseară l-a îndrumat pe Gabriel Cherecheș, campion mondial, în timp ce la feminin, la respectiva ediție s-au cucerit două medalii de bronz.

Pantelimon Decuseară s-a remarcat prin capacitatea sa de muncă ieșită din comun, precum și prin strategiile de pregătire utilizate.

Pantelimon Decuseară a fost arbitru FINA, calitatea de arbitru membru al juriului îndeplinind-o și în competițiile interne.

Întreaga lume a natației românești, precum și membri LEN și FINA, deplâng decesul lui Pantelimon Decuseară.

Dumnezeu să îl aibă în pază!”, se arată în comunicatul FRNPM.

Comenteaza aceasta stire