marţi, 26 martie 2019

Donald Trump acuză: Rusia și China practică 'jocul devalorizării monetare',este 'inacceptabil'Președintele american, Donald Trump, a acuzat, luni, Rusia și China că practică "jocul devalorizării monetare", afirmând că situația este "inacceptabilă".

"Rusia și China practică jocul devalorizării monetare, în timp ce Statele Unite continuă să crească ratele dobânzilor. Este inacceptabil!", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Donald Trump a denunțat în mai multe rânduri ceea ce el consideră a fi avantaje comerciale incorecte. Președintele SUA a argumentat că unele țări mențin artificial valori scăzute ale monedelor, pentru a fi competitive cu exporturile. Ratele ridicate ale dobânzilor-cheie în Statele Unite conduc la creșterea valorii dolarului, astfel că exporturile Statelor Unite sunt afectate de prețurile mai mari.

De la începerea mandatului președintelui Donald Trump, în ianuarie 2017, valoarea dolarului a scăzut substanțial în raport cu majoritatea valutelor, inclusiv comparativ cu yuanul chinez și, până la noile sancțiuni impuse de Washington Moscovei, față de rubla rusă, notează agenția Reuters.

Comenteaza aceasta stire