miercuri, 20 februarie 2019

Donald Trump anunță că va semna un text pentru a se evita separarea membrilor familiilor de migranțiPreședintele american Donald Trump a anunțat miercuri că va semna un document care să contribuie la evitarea separării membrilor familiilor de migranți care trec ilegal frontiera dintre Mexic și SUA, transmit Reuters și AFP.

''Vrem să păstrăm familiile împreună. Voi semna ceva în curând'', a explicat Trump. El a spus că documentul respectiv va fi urmat de o lege.

Administrația americană a devenit ținta criticilor interne și internaționale după ce peste 2.300 de minori au fost separați de părinții lor în ultimele cinci săptămâni, în aceste cazuri fiind vorba de familii de migranți.

Camera Reprezentanților a Congresului SUA urmează să supună la vot joi două proiecte de lege care ar stopa practica separării familiilor de migranți și ar soluționa și alte probleme legate de imigrație.

Republicanii au subliniat însă că nu sunt siguri că vreuna dintre aceste măsuri va obține suficient sprijin legislativ pentru a fi aprobată.

Rezultatele unui sondaj de opinie Reuters/Ipsos date publicității marți indică faptul că mai puțin de 33% dintre americani susțin politica administrației Trump în domeniul imigrației.

Comenteaza aceasta stire