duminică, 25 august 2019

Donald Trump răspunde la ancheta FBI, care îl bănuiește că a lucrat pentru Rusia: 'Ancheta este o vânătoare de vrăjitoare'Președintele american Donald Trump a dat luni asigurări că nu a "lucrat niciodată pentru Rusia", după dezvăluirile făcute de New York Times privind lansarea, în 2017, a unei anchete a poliției federale americane (FBI) ce viza să determine dacă Trump a lucrat pentru Moscova, relatează AFP și Reuters.

"Nu am lucrat niciodată pentru Rusia", a declarat în grădina Casei Albe cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite.

"Îmi imaginez că cei care au lansat această anchetă au făcut-o pentru că l-am concediat pe (James) Comey", fostul șef al FBI, "care a fost o decizie excelentă pentru țara noastră", a mai spus Donald Trump, vorbind despre "ticăloșii".

Referindu-se totodată la informațiile apărute sâmbătă în Washington Post potrivit cărora ar fi ascuns detalii referitoare la întrevederile sale cu președintele Vladimir Putin și ar fi confiscat notițele luate de interpretul său, Donald Trump a afirmat că aceste informații sunt false.

"Nu știu nimic despre asta, sunt multe știri false (...) A fost o întâlnire încununată de succes", a spus el, făcând referire la summitul de la Helsinki din iulie 2018 cu Vladimir Putin.

La sfârșitul acestei întrevederi, Donald Trump a provocat nemulțumire, inclusiv în tabăra sa, pentru că a fost extrem de conciliant față de Vladimir Putin în timpul unei conferințe de presă comune cu omul forte de la Kremlin, în special cu privire la problema amestecului rus în campania prezidențială americană din 2016.

Donald Trump, care neagă categoric orice colaborare cu Moscova, critică în mod regulat ancheta procurorului special Robert Mueller pe care a numit-o o "vânătoare de vrăjitoare".

Ancheta, care este încă în curs de desfășurare, a condus la mai multe inculpări și condamnări, în special ale unor foști colaboratori ai președintelui Trump. 

Comenteaza aceasta stire