miercuri, 20 februarie 2019

Dosar penal pentru distrugere după ce un turist și-a scris numele pe Coloana InfinituluiColoana Infinitului a fost vandalizată de un turist care și-a scris numele pe opera lui Constantin Brâncuși. Polițiștii din Gorj au întocmit un dosar penal in rem pentru distrugere și îl caută pe autor.

Potrivit reprezentanților Poliției Gorj, o persoană care a vizitat parcul care găzduiește Coloana fără sfârșit a scrijelit pe Coloana Infinitului prenumele „Andi”, cu un obiect ascuțit.

”Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Gorj s-au autosesizat cu privire la deteriorarea Coloanei Infinitului, fiind întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru infracțiunea de distrugere”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Nu este primul incident de acest fel. În 2017, Coloana Infinitului a fost vandalizată de două ori. Mai întâi, o fată 12 ani, din Slatina, în prezența părinților săi, a inscripționat mesajul ”S+S=BFF”, cu un obiect ascuțit, pentru a-i transmite unei amice că vor rămâne prietene pentru totdeauna. În aceeași lună, o adolescentă de 16 ani și-a scris numele pe opera lui Constantin Brâncuși. Tânăra din Drobeta-Turnu Severin a primit o amendă pentru încălcarea regulilor referitoare la protejarea operelor de artă.

Ulterior, autoritățile locale au anunțat că vor monta camere de supraveghere și senzori în jurul operelor, pentru depistarea celor care comit astfel de fapte. Deși au fost montate, surse din anchetă afirmă că aceste camere nu sunt funcționale.

Comenteaza aceasta stire