duminică, 25 august 2019

Două nave militare americane se află în Marea Neagră. Rusia monitorizează atent exercițiul NATODouă nave militare americane se află în Marea Neagră pentru a participa la un exercițiu NATO desfășurat în largul Ucrainei, iar Administrația Vladimir Putin a avertizat că monitorizează cu atenție activitățile militare și poate reacționa "rapid" la "situații de urgență".

Nava de intervenție rapidă USNS Yuma (T-EPF-8) și distrugătorul USS Carney (DDG-64) au sosit luni în Portul Odesa, situat în sudul Ucrainei, pentru a participa la Exercițiul NATO "Briza Mării 2019 ("Sea Breeze 2019"), anunță Forțele Navale americane.

"Intrarea distrugătorului Carney în Marea Neagră pentru Exercițiul Sea Breeze reafirmă angajamentul Forțelor Navale americane pentru această regiune vitală și pentru partenerii noștri valoroși. În acest mediu de securitate dinamic, capabilitățile noastre navale din Europa sunt constante și continuă să efectueze misiuni de rutină alături de aliați și parteneri din zona Mării Negre, pentru garantarea stabilității și prosperității regionale", a declarat viceamiralul Lisa M. Franchetti, comandantul Flotei militare a 6-a a SUA, conform site-ului News.usni.org.

Comenteaza aceasta stire