sîmbătă, 23 iunie 2018

Dragnea: Nu se pune problema ca vreun cetățean român angajat să-și plătească singur CAS și CASSPreședintele PSD Liviu Dragnea a dat asigurări, luni, după ședința coaliției de guvernare, că, după ce contribuțiile CAS și CASS vor fi transferate în sarcina angajaților, aceștia nu se vor prezenta personal la ANAF pentru plata acestora, banii urmând să fie plătiți de firme în contul angajaților.

"Nu se pune problema ca vreun cetățean român angajat undeva să meargă singur să-și plătească singur contribuția CAS și CASS. Tot angajatorul, tot firma va face aceste plăți. Da, le vom face în contul angajatului, adică angajatul va avea o contribuție la sănătate și o contribuie la pensie mai mare, dar nu el va face acest ordin de plată, ci tot firma. Pentru că au apărut informații că vor merge oamenii la ANAF. Nu este adevărat", a declarat Liviu Dragnea.

Fostul ministru al Finanțelor Publice Viorel Ștefan a anunțat în primăvară transferul CAS și CASS în sarcina angajatului.

"Acum contribuția pentru fondul de pensii și pentru sănătate au niște valori. Ele vor fi mai mari. Asta înseamnă că în contul fiecăruia dintre noi, atât la pensii cât și la sănătate vor fi sume mai mari pe care le vor plăti efectiv firma, dar în contul nostru, pentru noi. Contribuția la sănătate va merge până la 25% și la pensii 10 %", a mai explicat Liviu Dragnea.

Comenteaza aceasta stire