luni, 19 august 2019

E-Distribuție Dobrogea: Echipele de intervenție se concentrează și pe parcursul nopții pentru remedierea avariilor la rețelele afectateEchipele de intervenție ale E-Distribuție Dobrogea și ale contractorilor vor lucra pe parcursul nopții pe aria județelor Călărași și Ialomița, pentru remedierea avariilor provocate rețelelor electrice de fenomenele meteo excepționale din ultimele zile, în condițiile în care peste 150 de stâlpi de joasă tensiune, mai mult de 50 de stâlpi de medie tensiune și doi stâlpi de înaltă tensiune au fost rupți, iar peste 20 de kilometri de rețea de joasă tensiune, peste 20 de kilometri de rețea de medie tensiune și mai mult de 16 kilometri de rețea de înaltă tensiune trebuie înlocuite.

"Depunerile semnificative de chiciură pe instalații, precum și vântul puternic ce a dus la formarea fenomenului de galopaj a rețelelor, copacii încărcați cu gheață din apropierea liniilor electrice ce au provocat căderi de crengi asupra rețelei, precum și îngreunarea instalațiilor cu un strat masiv de gheață au produs toate aceste defecțiuni majore în instalații. Accesul este îngreunat de vizibilitatea redusă din cauza ceții dense din zonă - până la ora 20:00 fiind valabil Codul galben de vreme rea pentru ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri", se arată într-un comunicat al companiei, care prezintă situația din zonă la ora 20:00.

E-Distribuție Dobrogea continuă intervențiile în teren cu 58 de echipe proprii și ale contractorilor societății, împreună cu personalul operativ - dispeceri, pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor din zonele afectate de condițiile meteo deosebite din zilele anterioare (Cod galben, Cod portocaliu de vreme rea cu depuneri masive de polei și cu vânt puternic).

"Reprezentanții societății sunt permanent în legătură cu autoritățile locale, care sprijină intervenția echipelor E-Distribuție. Rămân instalate 67 grupuri electrogene, inclusiv 17 trimise de către ISU, pentru a alimenta clienți din zona localităților Urziceni - Lehliu. Se continuă montarea de grupuri electrogene în zonele vulnerabile", precizează E-Distribuție Dobrogea.

Potrivit sursei citate, luni seara situația arăta că pe aria județelor Călărași și Ialomița 10 linii de înaltă tensiune, din cauza galopajului și a depunerilor masive de chiciură pe conductori, au înregistrat defecțiuni prin ruperea conductorilor și a unor componente de rețea, fiind afectată alimentarea cu energie electrică a patru stații de transformare.

Astfel, în județul Călărași, sunt nealimentate 15 linii de medie tensiune parțial, fiind înregistrate avarii în localitățile Belciugatele, Dor Mărunt, Dragoș Vodă, Gurbănești, Ileana, Sărulești și Valea Argovei.

În județul Ialomița, sunt nealimentate 15 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 25 linii de medie tensiune parțial, fiind înregistrate avarii în localitățile Adâncata, Armășești, Brazii, Drăgoești, Dridu, Jilavele, Maia, Movilița, Roșiori, Sinești, Bărbulești, Gârbovi, Ciocârlia, Cotorca, Grindași, Valea Măcrișului, Manasia, Urziceni, Broșteni, Ion Roată, Alexeni, Coșereni, Bărcănești.

"Recomandăm clienților afectați să folosească, pentru a semnala deranjamente, cu precădere numerele de tip TelVerde (apelabile gratuit din rețelele naționale) - 0800 070 555", subliniază compania. 

Comenteaza aceasta stire