marţi, 23 octombrie 2018

Elev de 16 ani, terorizat de un coleg rom: taxă de protecție pentru a nu-i fi violată sora de 14 ani de un grup de țigani!Un elev de liceu din județul Vaslui a fost trimis în judecată de procurori fiind acuzat că a șantajat un coleg, căruia îi solicita taxă de protecție și-l amenința că-i violează sora. Cazul extrem de grav s-a petrecut în Murgeni, un oraș din Vaslui, unde aproape jumătate din populație este de etnie romă.

În fața anchetatorilor, elevul șantajist și-a recunoscut faptelele, pe care le-a pus pe seama nevoii de a face rost de bani ușor. Conduita procesuală sinceră, regretul invocat în fața instanței, faptul că este minor i-au convins pe judecători să-i aplice elevului o pedeapsă blândă: măsura asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni, ”pedeapsă” rămasă definitivă, pe care agresorul tocmai a ispășit-o.

Atât agresorul, cât și victima sunt elevi la Liceul ”Ghenuță Coman” din localitatea Murgeni. În urma cercetărilor, anchetatorii au descoperit că presiunile asupra elevului de 16 ani au început la începutul lunii octombrie 2016. Acesta a fost abordat pe Facebook de colegul Ș.A., care i-a solicitat suma de 30 lei cu titlu de taxă de protecție, spunându-i că dacă nu se va conforma va fi victima unor acte de violență. Ulterior conversației de pe Facebook, agresorul l-a așteptat pe elevul de 16 ani, după terminarea orelor de curs și, în prezenta altor elevi, l-a lovit pe acesta cu palmele peste față și cu pumnul în zona abdominală, solicitându-i ca a doua zi să-i aducă taxa de protecție în cuantum de 30 lei.

De frică, elevul le-a cerut părinților suma de 30 lei spunându-le că suma respectivă îi este necesară la școală pentru a cumpăra o carte. A doua zi i-a dat banii colegului care îl lovise cu o zi înainte sperând că astfel va scăpa de amenințările acestuia. 

”La data de 19.10.2016, prin intermediul aplicației de Messenger a rețelei de socializare Facebook inculpatul Ș.A. i-a trimis un mesaj persoanei vătămate A. A. solicitându-i ca la data de 21.10.2016 să-i dea suma de 50 de lei cu același titlu de taxă de protecție. De asemenea, i-a transmis acestuia să șteargă conversațiile și să nu spună nimănui că îi cere bani, în caz contrar îl va tăia cu cuțitul și va pune țiganii să-i violeze sora (care este elevă în cadrul aceluiași liceu, având 14 ani)”, se menționează în hotărârea judecătorilor.

Elevul șantajat și-a făcut curaj și a povestit prietenilor și părinților. Aceștia din urmă au alertat de îndată Poliția. Pe parcursul anchetei tânărul a invocat că avea nevoie de bani, familia sa fiind una saracă, având șapte copii în întreținere.

Părinții agresorului l-au susținut pe tot parcursul anchetei, declarând că doresc să-și ajute fiul să revină pe calea cea bună.

Sursă foto: vremeanoua.ro

Comenteaza aceasta stire