miercuri, 12 decembrie 2018

Elev în stare gravă la spital, după ce a turnat spirt peste brânza topită și i-a dat foc!Un elev din clasa a 9-a de la un liceu din Galați a ajuns la spital cu arsuri pe mâini și abdomen în urma unui experiment nereușit. Adolescentul a aprins o bucată de brânză topită îmbibată cu spirt, iar flacăra l-a ars pe aproximativ 25 la sută din corp.

Băiatul este elev la Colegiul ”Emil Racoviță” din Galați, la secția biologie-chimie. În noaptea de joi spre vineri, împreună cu câțiva colegi, el a făcut un experiment în internatul în care locuiește. A turnat spirt peste brânza topită și apoi i-a dat foc, dorind să afle ce se întâmplă.

Flacăra provocată de spirtul aprins l-a ars pe mâini și pe abdomen, iar medicii de la Spitalul de Copii au fost nevoiți să-l opereze, starea sa fiind destul de gravă.

”Momentan pacientul este cu prognostic rezervat, este cu arsură gradul 2 pe 25% din suprafața corporală, a suferit două intervenții chirurgicale și vor mai urma altele pe parcurs. O arsură are întotdeauna o evoluție deosebită, cu complicații, să sperăm că va fi o evoluție bună. Are arsuri pe torace, membre și în regiunea cervicală”, a declarat medicul Silvia Constantin Dinescu.

În urma incidentului, atât la liceu, cât și la internat se fac anchete. Conducerea școlii în care este căminul a aflat deja ce s-a întâmplat în camera elevului.

”Doi elevi din internatul școlar, care nu sunt elevii noștri, au încercat să experimenteze cum poate să ardă brânza topită amestecată cu spirt. Pe masa din cameră au încercat să facă experimentul. Au constatat că nu este spirt suficient și au încercat să mai toarne. Acesta a luat foc și a sărit pe unul dintre elevi. Pedagogul de serviciu se afla în apropriere și a intervenit foarte repede, a fost chemată ambulanța și a fost transportat la spital”, a anunțat directorul Colegiului Pedagogic ”Costache Negri”, Andra Ionescu.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au pornit și ei o anchetă pentru a afla dacă în internat a fost respectat regulamentul intern.

”Elevul stătea în internat. Împreună cu colegii săi, el a făcut un experiment cu spirt și brânză topită. Copilul are arsuri pe mâini și abdomen. Noi facem o anchetă, vorbim cu cei implicați, cu alți elevi din internat. Este un incident care, din punctul meu de vedere, nu cred că poate fi imputat profesorului supraveghetor. Așteptăm rezultatele anchetei, să vedem ce decide conducerea școlii în funcție de regulamentul intern al internatului, trebuie să vedem cum au intrat elevii cu substanțe inflamabile în cămin”, a declarat purtătorul de cuvânt al IȘJ Galați, Oana Enache.

Profesorul de chimie al elevului accidentat spune că în programa școlară nu există experimente cu brânză topită și spirt. În plus, cadrele didactice nu îi încurajează pe elevi să facă experimente acasă.

”A vrut să facă un experiment. Copiii sunt curioși, văd multe lucruri pe internet. Noi la școală nu facem experimente de acest tip. Noi în această perioadă facem multă teorie la școală. Brânză nu este inflamabilă, probabil a turnat prea mult spirt”, a afirmat profesorul de chimie Mariana Moraru.

Rezultatele anchetei vor fi prezentate peste câteva zile.

Comenteaza aceasta stire