luni, 19 august 2019

Elevă operată pe creier după ce a căzut cu tot cu geam din autobuz. 'Șoferul avea căști pe urechi'O tânără în vârstă de 18 ani din Ploiești a fost grav rănită după ce a căzut cu tot cu geam dintr-un autobuz aflat în mers. Fata a plonjat direct în cap pe stradă, a intrat în comă și a fost operată pe creier la Spitalul Județean Ploiești. Ș

Familia victimei a angajat un avocat și este hotărâtă să dea în judecată TCE Ploiești, societatea publică de transport în comun care deține autobuzul, căreia îi va cere daune în valoare de 200.000 de euro. Accidentul în urma căruia Georgiana Alina Neagu a ajuns în comă la spital s-a petrecut în data de 9 ianuarie 2019.

Fata, care este elevă în ultimul an la un liceu din Bușteni, venise la Ploiești să-și viziteze mama. În ziua fatidică a ieșit cu verișoarele sale să se plimbe prin oraș. Au luat autobuzul de la Gara de Sud din Ploiești și s-au așezat pe bancheta din spate. Georgiana (foto jos) s-a ridicat în picioare la un moment dat să facă loc unui călător, doar că în acel moment autobuzul a plecat din stație. Fata s-a dezechilibrat și a încercat să se sprijine cu mâinie de unul dintre geamurile laterale. A căzut cu tot cu el pe stradă, iar lovitura din zona capului a fost una extrem de gravă. A fost transportată imediat la Spitalul Județean în stare de conșiență doar că la puțin timp a intrat în comă, motiv pentru care medicii au decis să o opereze de'urgență. ”Șoferul autobuzului purta căști la urechi”

”Șoferul autobuzului nici măcar nu a știut ce se întâmplă. Avea căști la urechi și n-a auzit nimic. Nici măcar în oglinda retrovizoare nu s-a uitat. A oprit mașina abia când i-au spus fetele ce s-a întâmplat. Le-a spus că a văzut ceva, doar că i s-a părut că a căzut o plasă”, a declarat Anca Păun, avocata angajată de familia fetei rănite.

Aceasta a precizat că a făcut deja plângere penală împotriva societății de transport, dar și a Consiliului Local Ploiești, în subordinea căruia se află serviciul public de transport în comun, pentru vătămare corporală din culpă. Plângerea a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Comenteaza aceasta stire