marţi, 23 octombrie 2018

Elevul care a pălmuit o profesoară, arestat! Imagini revoltătoare cu agresarea cadrului didactic: 'Taci că te ia mama dracului'Elevul de 16 ani care a lovit și hărțuit profesoara de Cultură Civică de la Școala Poroschia din județul Teleorman, a fost reținut ieri pentru 24 de ore cu propunerea de arestare preventivă. Azi, judecătorii au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Alin Valentin Păun, elevul de 16 ani de la școala gimnazială din comuna teleormăneană Poroschia, care apare în imaginile difuzate în presă drept cel mai agresiv cu profesoara de Cultură Civică va petrece 30 de zile după gratii, în arest preventiv.

Elevul a fost reținut, ieri, pentru 24 de ore, iar azi judecătorii din Teleorman au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

RECOMANDARE: Caz ȘOCANT la o școală din România. Profesoara UMILITĂ și BĂTUTĂ de elevi care au filmat toată scena: 'Taci, ca te ia mama dracului!' VIDEO

Cazul profesoarei hărțuite de elevi la Școala Gimnazială Poroschia din Teleorman a ajuns în atenția poliției, după ce oamenii legii s-au sesizat din oficiu, pentru că dascălul a refuzat să depună plângere penală împotriva elevilor.

“Având în vedere imaginile și buletinele de știri prezentate pe canalele naționale și pe rețelele de socializare cu privire la faptul că în data de 28.11.2017, în timpul orei de educație civică de la clasa a VIII-a a Școlii Gimnaziale din comuna Poroschia, trei elevi cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, toți din Poroschia, Teleorman, au comis acte de violență fizică și verbală asupra unei profesoare în vârstă de 40 ani din Smârdioasa, județul Teleorman căreia nu i-au permis să iasă din clasă la finalul orei de curs, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Alexandria s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “tulburarea ordinii și liniștii publice”, a informat Teodora Dragole, purtător de cuvânt al IPJ Teleorman, pentru adevarul.ro.

După apariția imaginilor în care profesoara este lovită cu palma, hărțuită și blocată să iasă din clasă chiar de proprii elevi, Inspectoratul Școlar Județean Teleorman a declanșat o anchetă. Ancheta declanșată de ISJ Teleorman la Școala Poroschia a scos la iveală faptul că cei mai mulți dintre copiii implicați în incident sunt de etnie romă, provin din familii dezorganizate și au antecedente în ceea ce privește comportamentul inadecvat. Băiatul care, în filmare, lovește profesoara peste fund are 16 ani și a rămas repetent de două ori.

Toți cei 12 elevi prezenți în clasă la momentul incidentului vor fi pedepsiți, cu sancțiuni prevăzute de Statutul elevului.

”Așa cum prevede legislația la ora actuală, cea mai aspră sancțiune este mustrare scrisă și scăderea mediei la purtare sub 6. Decizia o va lua Consiliul profesoral. Am înțeles că, la nivelul clasei, Consiliul Clasei a propus media 4 la Purtare. Toți vor primi sancțiuni, diferit, în măsura în care au greșit”, spune inspectorul general Valeria Gherghe.

Profesoara agresată suplinește la Școala Poroschia orele de Cultură Civică și este în primul an de învățământ. Pentru că legislația nu permite, Inspectoratul Școlar Județean Teleorman nu poate lua decizia mutării profesoarei la altă școală. 

Comenteaza aceasta stire