marţi, 11 decembrie 2018

42 de migranți din Irak, prinși într-un microbuz lângă frontiera cu UngariaUn număr de 42 de migranți din Irak, între care 23 de copii, au fost prinși într-un microbuz în apropiere de frontiera cu Ungaria, în județul Arad. Migranții au declarat că microbuzul a fost condus de doi bărbați care i-au abandonat.

Polițiștii de frontieră de la Nădlac, județul Arad, au depistat, miercuri seara, în apropierea liniei de frontieră, pe direcția localității Variașul Mic, un microbuz înmatriculat în România, în care se aflau mai multe persoane de origine afroasiatică.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Turnu pentru cercetări unde s-a stabilit că este vorba despre 42 de cetățeni irakieni.

Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din 10 femei, 9 bărbați și 23 de copii, adulții având vârste cuprinse între 18 și 63 de ani, iar minorii între 2 și 17 ani. De asemenea, s-a mai stabilit că toți sunt solicitanți de azil în România și au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

La cercetări, migranții au declarat că microbuzul a fost condus de doi bărbați care i-au abandonat în mijlocul de transport, în apropierea graniței.

Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cercetările continuă și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Comenteaza aceasta stire