miercuri, 16 ianuarie 2019

Fetiță de 3 ani, salvată după ce s-a rătăcit - un câine surd și parțial orb a rămas timp de 15 ore alături de micuță!Max, un câine bătrân, surd și parțial orb, dar extrem de loial, a rămas timp de 15 ore alături de o fetiță de trei ani care s-a rătăcit în orășelul australian Warwick.

 Aurora a fost dată dispărută din fața casei sale din Warwick vineri după-amiază, în jurul orelor 15.00. Animalul de companie al bunicilor ei, un câine de cireadă australian în vârstă de 17 ani, a urmat-o pe fetiță după ce a părăsit curtea casei și nu s-a despărțit de ea toată noaptea, dormind alături de micuță când temperatura a scăzut la 15 grade Celsius, potrivit The Australian citat de adevarul.ro.

În jur de 100 de polițiști, voluntari și membri ai serviciilor de urgență s-au mobilizat pentru a o căuta pe Aurora în preajma casei care se află într-o zonă montană. Sâmbătă dimineață, bunica fetiței, care își striga nepoata, a auzit un răspuns slab.

„Când am auzit-o strigând «bunico», am știut că e ea. Am urcat muntele și când am ajuns sus, a venit câinele la mine și m-a condus direct la ea“, a povestit bunica fetiței.

Aurora a fost găsită la aproximativ doi kilometri de casă, pe un teren care se află tot în proprietatea familiei, prezentând câteva tăieturi și zgârieturi minore.

„Zona din preajma casei e muntoasă, terenul fiind destul de dificil de parcurs, așa că a avut mult de mers alături de câinele care i-a fost loial. Și ținând cont că vremea a fost rece peste noapte și că a plouat, suntem norocoși că fetița este teafără“, a declarat șeful serviciului de urgență.

Max a fost declarat de Poliția din Queensland câine de poliție onorific.

Comenteaza aceasta stire