marţi, 23 octombrie 2018

Vladimir Putin va candida ca independent în cadrul alegerilor prezidențiale din martie 2018Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, astăzi, că va candida ca independent în cadrul alegerilor prezidențiale din martie 2018 și speră să primească sprijin din partea mai multor partide politice, relatează site-ul agenției Tass.

În cadrul discursului anual susținut la Kremlin, Vladimir Putin a precizat că sistemul politic al Rusiei trebuie să fie competitiv, dar că opoziția nu are în prezent un candidat puternic pentru o concurență reală, care să prezinte un program credibil în fața cetățenilor.

"Mediul politic, ca și mediul economic, trebuie să fie competitiv. Este important nu doar să faci zgomot în piețele publice și să vorbești despre regim. Este important să propui ceva pentru a face lucrurile mai bune. Dar când începem să comparăm ceea ce propun liderii opoziției, mai ales conducătorii opoziției non-sistemice (liberale), există o mulțime de probleme", a spus Putin.

Liderul de la Kremlin are o rată de încredere de aproximativ 80% în sondajele publice.

"Va fi o auto-nominalizare. Mă aștept să primesc susținerea acelor forțe politice (partide și organizații publice) care împărtășesc opinia mea asupra dezvoltării țării și au încredere în mine. Aștept un sprijin la scară largă din partea cetățenilor ruși", a spus Putin.

În 2012, Vladimir Putin, în vârstă de 65 de ani, a câștigat cel de-al treilea mandat de președinte după ce a candidat din partea formațiunii Rusia Unită.

Rusia va organiza alegeri prezidențiale pe 18 martie 2018.

Vladimir Putin a exercitat două mandate de președinte al Rusiei în perioada 2000–2008, după care a fost prim-ministru, în intervalul 2008–2012, în timp ce președinte era Dmitri Medvedev. Actualul mandat al președintelui Vladimir Putin a început în martie 2012 și se va încheia pe 7 mai 2018.

Potrivit Constituției Rusiei, orice președinte are dreptul la cel mult două mandate consecutive, iar după o pauză de un mandat poate candida din nou. În 2008, mandatul unui președinte al Rusiei a fost crescut de la patru la șase ani.

Comenteaza aceasta stire