marţi, 16 iulie 2019

Fifor: PSD nu cade în capcana președintelui. PSD îi cere lui Iohannis să se implice pentru diasporaPurtătorul de cuvânt al PSD Mihai Fifor a scris, pe Facebook, că PSD nu va cădea în „capcana” lui Klaus Iohannis, iar partidul va susține pactul propus de președinte dacă va fi în avantajul românilor. Formațiunea îi mai cere lui Iohannis să se implice real pentru românii din diaspora.

„PSD nu cade in capcana lui Klaus Iohannis si va susține Pactul politic propus de acesta, doar daca va fi construit în avantajul cetățenilor României! Condițiile PSD transmise deja Președintelui României, în vederea semnării unui Acord Politic Național, întăresc și oferă substanță unui demers care TREBUIE sa fie în avantajul cetățenilor. Referendumul votat în 26 Mai de populație nu poate și nu trebuie sa fie negociat între politicieni. De ce pune președintele Iohannis rezultatele referendumului intr-un document care sa fie negociat de partide? Vointa romanilor nu este negociabila. PSD va transpune rezultatul referendumului în legislație și nu va tergiversa rezultatul din 26 Mai, așa cum face președintele”, a scris Mihai Fifor, vineri, pe Facebook.

Social-democratul a adăugat că PSD are aceleași condiții și amendamente la pactul politic al șefului statului, cele anunțate de Viorica Dăncilă.

„Un acord politic pentru consolidarea parcursului european al României nu are cum sa nu includă elemente esențiale, precum necesitatea unei Europe cu o singura viteză, ori eliminarea dublului standard, așa cum PSD a propus deja. Conditiile noastre rămân aceleași și suntem dispuși sa sprijinim doar un Pact in favoarea României! PSD este singurul partid care a propus o lista de principii care sa fie incluse in Pact. Președintele Ioahnnis nu s-a pronuntat încă asupra lor. Asteptam sa motiveze de ce nu accepta propuneri in avantajul României. De ce nu vrea președintele Iohannis sa avem o Europa cu o singura viteza? De ce nu vrea eliminarea standardelor duble? Sunt întrebări la care așteptăm răspuns”, a completat Fifor.

Purtătorul de cuvânt al PSD mai spue că Iohannis le poate cere ambasadorilor să identifice urgent locuri noi pentru organizarea secțiilor de votare la alegerile prezidențiale, precizând că Guvernul va aproba imediat propunerile ambasadorilor.

„Cat privește blocajul votului din Diaspora, cheia este la Klaus Iohannis! În calitate de șef al diplomației române, șeful statului, le poate solicita ambasadorilor, numiți chiar de dânsul, să identifice de urgență locații noi pentru organizarea de secții de votare pentru viitoarele alegeri. Guvernul României va aproba imediat aceste propuneri ale ambasadorilor numiți de președintele Klaus Iohannis. PSD îi solicită Presedintelui României sa se implice in mod real pentru românii din Diaspora, nu doar să își atace adversarii politici. Cade in sarcina dansului sa centralizeze si sa le ceara ambasadorilor necesarul de sectii suplimentare (inclusiv locatiile). Guvernul va finanta si va asigura organizarea lor!”, a conchis Mihai Fifor.

Reacția acestuia vine după ce președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Alba Iulia, că PSD se eschivează de la semnarea pactului propus partidelor, acuzându-i pe social democrați să încearcă acum boicotarea implementării referendumului pe justiție.

Șeful statului a precizat că și propunerea social-democraților, de a aduce amendamente pactului, e o formulă de tergiversare.

Klaus Iohannis a anunțat miercuri, după consultările cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului din 26 mai, că invită formațiunile politice să semneze un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la finalul ședinței coaliției de guvernare, că vor exista amendamente la pactul propune de președintele Klaus Iohannis pentru consolidarea parcursului european al României.

Comenteaza aceasta stire