luni, 24 septembrie 2018

Fondatorul trupei RACLA, Călin Ionescu, acuzat de hărțuire: mai multe femei au făcut publice mesajele primite de la artistCălin Ionescu, membru al trupei RACLA, este acuzat de mai multe femei de hărțuire în cadrul campaniei online #Metoo, în care femeile își povestesc experiențele de hărțuire sexuală sau abuz.

Călin Ionescu, cunoscut sub pseudonimul Rîmaru, a fondat în 1993 trupa RACLA, aceasta fiind cea mai veche formație Hip hop din România. El este acuzat de mai multe femei de hărțuire, detaliile fiind făcute publice în cadrul unei campanii online care a debutat ca urmare a unui scandal sexual de la Hollywood.

Tinerele au postat pe Facebook discuțiile pe care le-au avut cu Rîmaru.

După ce ar fi abordat o fată pe rețeaua de socializare, aceasta i-a spus că nu este un gest politicos, întrucât nu o cunoaște.

"Păi hai că nu te mai˛abordez șmecherito. Ne-am vedea pe la vreo petrecere publicis, un eveniment, ceva, și îți explic atunci cum e cu politețea asta", i-ar fi răspuns Călin Ionescu.

Conversația publicată de o altă femeie arată cum Ionescu o jignește și o amenință.

"Uite cum stă treaba. Am vrut sa fiu simpatică și să-ți răspund. Dar am prieten și nu prea am timp de discuții prietenești cu persoane pe care nu le cunosc personal", spune tânăra.

"Măi chiar ești nesimțită, nu simpatică. De unde și până unde mă iei tu cu ai ceva să-mi spui ? Chiar ții neapărat să mă cunoști personal? Eu n-am timp de tine în mod special, dar dacă insiști se rezolvă. Poți veni și cu prietenul", este replica lui Ionescu.

"Data trecută chiar m-ai enervat. În alte condiții veneam peste tine și te călcam pe căputzul ăla mic de junior copywriter (..) Nu pe bune, chiar vrei când îți dai următorul check-in să apar peste tine?", este mesajul trimis unei alte femei în 2013.

În prezent, Călin Ionescu lucrează pentru firma de comunicare Centrade Cheil, unde în anul 2015, la evenimentul Noaptea Agențiilor, ar fi fost protagonistul unei alte scene de agresiune, potrivit relatărilor unei alte femei.

"Am simțit că cineva mă strânge foarte puternic de ceafă, m-am întors și îl văd. Îl știam pentru că îmi tot scria să ne vedem, și nu doar mie, dar la multe din fetele pe care le știam. Mă gândesc că nu și-a dat seama cât de tare m-a strâns. Începe să vorbească și i se poticnesc cuvintele, e foarte beat. Mă întreabă repetat ce caut acolo, Ești pe teritoriul meu, de ce ai venit aici, aici e teritoriul meu. Îi spun că e beat și îi spun să mă lase în pace și îmi varsă băutura lui în cap, apoi aruncă cu paharul de plastic în capul meu în timp ce mă îndepărtez.

În timp ce le povestesc pe hol prietenilor mei ce s-a întâmplat, vine o fată care îmi spune că a auzit povestea, dar nu a auzit numele, dar banuiește că este vorba despre el. Îi confirm și mă roagă să fac o plângere pentru că pe o prietenă de a ei a scuipat-o în seara aceea. Ieșim un pic pe terasa să luăm un pic de aer, vine direct la mine, e agresiv, îmi vorbește de la câțiva centimetri de fața mea, pune mâna pe mine. Băieții care sunt cu mine se pun între noi și plecăm de acolo. Caut pe cineva să fac plângere. (..)

Până la urmă am făcut plângere la agenție și am fost asigurată că va fi disciplinat și că nu va mai exista o următoare abatere. M-a făcut să mă simt atât de mică și neputincioasă, și mi-a fost frică", a scris Andreea Retinschi.

După valul recent de acuzații, agenția susține că face o analiză în urma căreia se va stabili ce măsuri se impun.

"Dorim să reiterăm poziția noastră fermă împotriva agresiunilor de orice fel, la locul de munca și în societate. Politica agenției a fost mereu clară: condamnăm orice fel de agresiune și nu toleram comportamente agresive în cadrul echipei noastre. Tratăm situația cu foarte mare seriozitate, facem o analiza internă și vom lua măsurile necesare", precizează firma.

Campania online din România a început în urma scandalului sexual în care este implicat producătorul hollywoodian Harvey Weinstein. Acesta este acuzat de de hărțuire sexuală și de viol. În plus, și actorul Ben Affleck se confruntă cu o acuzație de comportament sexual indecent.

Comenteaza aceasta stire