sîmbătă, 15 decembrie 2018

FRANȚA. Mai mulți români au fost condamnați la închisoare după ce au furat 700 de roți de camion!Treisprezece șoferi români și patronul firmei pentru care lucrau au fost condamnați, vineri, la închisoare de o instanță din Rennes, fiind găsiți vinovați de furtul a aproximativ 700 de roți de camion, informează Le Figaro.

Românii au primit pedepse cu închisoare care variază de la doi la cinci ani, iar cea mai mare pedeapsă a primit-o patronul firmei, Silviu Pietrosanu.

”Vom face apel”, a afirmat Sabrina Baudet, avocatul lui Silviu Pietrosanu.

Șoferii români erau angajați ai companiei Evitrans. Ei furau roțile de camion în timpul perioadei de odihnă și le aduceau în România, unde le vindeau pentru sume cuprinse între 200 și 350 de euro, potrivit anchetatorilor. Șoferii români au comis aceste fapte în perioada 2013-2016.

Prejudiciul estimat de anchetatorii francezi se ridică la 670.000 de euro.

”Este o activitate extrem de profitabilă”, a declarat procurorul de caz, adăugând că patronul companiei a încurajat furturile ”prin tăcerea lui, lipsa sancțiunilor disciplinare și asigurarea mijloacelor necesare” pentru comiterea furturilor.

”Stiam ce fac cei mai mulți șoferi, i-am lăsat să o facă”, a declarat Pietrosanu, care a mai fost condamnat în Belgia pentru fapte similare.

Toți șoferii condamnați provin din localitatea Pucioasa.

Comenteaza aceasta stire