joi, 18 aprilie 2019

A murit Stephen Hawking, fizicianul care a depășit toate limitele!Stephen Hawking, unul din cei mai cunoscuți fizicieni și cosmologi contemporani, profesor la Universitatea Cambridge, a decedat la vârsta de 76 de ani, a anunțat familia acestuia, relatează presa internațională. 

"Suntem profund întristați de decesul iubitului nostru tată", au transmis Lucy, Robert și Tim, copiii regretatului fizician.

"A fost un mare om de știință și un om extraordinar a cărui activitate și moștenire va dăinui timp de mulți ani", se mai afirmă în comunicatul emis de familia lui Stephen Hawking.

Familia a lăudat "curajul și persistența" fizicianului, adăugând că "inteligența și umorul" acestuia au inspirat oameni din întreaga lume.

Fizicianul s-a stins din viață în liniște la locuința sa din Cambridge în cursul dimineții de miercuri.

Suferind de scleroză laterală amiotrofică (denumită și boala Lou Gehrig), o maladie paralizantă cu care a fost diagnosticat pe când avea 21 de ani, Stephen Hawking a fost timp de peste 50 de ani imobilizat într-un scaun cu rotile și comunica prin intermediul unui computer și al unui sintetizator vocal.

Pacienții diagnosticați cu boala de care suferă Stephen Hawking trăiesc, în medie, 3 ani, numai 10% dintre aceștia reușind să supraviețuiască mai mult de 10 ani. Cu toate acestea, celebrul fizician a reușit să depășească cu mult speranțele medicilor.

 Profesorul a îndemnat pe toți oamenii cu dizabilități fizice să se concentreze asupra lucrurilor pe care le pot face și să nu regrete lucrurile pe care nu pot să le facă.

A fost șef al catedrei de matematică de la Universitatea Cambridge, un post deținut în trecut și de Isaac Newton.

Stephen Hawking, renumit pe plan mondial pentru contribuțiile sale la domeniul fizicii teoretice, este autorul volumului "Scurtă istorie a timpului", una dintre cele mai de succes cărți din literatura științifică.

 

Comenteaza aceasta stire