marţi, 22 ianuarie 2019

Harvey Weinstein, eliberat pentru o cauțiune de un milion de dolari, după ce a fost acuzat de viol și abuz sexual

20:23, 26 mai 2018 105 vizite


Fostul producător de la Hollywood Harvey Weinstein a fost eliberat în schimbul unei cauțiuni de un milion de dolari, după ce a fost acuzat de viol și abuz sexual, informează BBC.

Harvey Weinstein s-a predat vineri poliției. Fostul producător de film și-a lăsat pașaportul în custodia oficialilor și și-a dat acordul să poarte dispozitiv de monitorizare.

El a neagat acuzațiile care i se aduc, iar avocatul său a spus că va pleda nevinovat.

Actrița Rose McGowan, care l-a acuzat pe Weinstein de viol, a declarat, pentru BBC, că ziua în care acesta a fost arestat a fost o "zi deosebită pentru victimele sale".

"Este un moment foarte important, este o palmă dată abuzului de putere. Este doar începutul acestui proces și dacă putem vedea acest lucru până la sfârșit, sper că vom ieși victorioși", a declarat actrița.

Weinstein "a fost arestat, identificat și pus sub acuzare pentru viol, delicte cu caracter sexual, abuz sexual și comportament sexual nepotrivit, pentru incidente privind două femei", se arată într-un comunicat al poliției din New York. .

Autoritățile mulțumesc "acestor brave supraviețuitoare pentru curajul de a dezvălui aceste lucruri și a cere să se facă justiție", potrivit aceluiași document.

Cea care a făcut a doua acuzație este actrița Lucia Evans, fapta datând din 2004. Ancheta poliției newyorkeze vizează și declarațiile actriței Paz de la Huerta, care a spus că a fost violată de două ori de Weinstein, în 2010.

Autoritățile federale analizează, în cadrul acestei anchete, și dacă Weinstein "a ademenit sau determinat vreo femeie să treacă granița statului cu scopul de a comite o infracțiune sexuală", potrivit publicației americane.

Contactat de CNN, avocatul lui Weinstein, Benjamin Brafman, a confirmat informația despre ancheta federală în urmă cu câteva zile. Brafman a spus că s-a întâlnit cu autoritățile federale din New York "în încercarea de a îi convinge să renunțe la anchetă" și se va vedea cu acestea și în săptămânile următoare.

"Dl. Weinstein a spus mereu că nu s-a angajat niciodată într-un act sexual neconsimțit", a mai spus Brafman.

Peste o sută de femei, printre care actrițe precum Rose McGowan și Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariției, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein, în vârstă de 66 de ani, a negat acuzațiile, dar este subiectul mai multor anchete ale polițiilor din New York, Los Angeles și Londra.

Producătorul a făcut tratament pentru dependența de sex în ultima perioadă.

În urma acuzațiilor, în SUA a fost inițiată o mișcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook și pe alte rețele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experiențelor de hărțuire sexuală sau abuz și au folosit hashtag-ul "#MeToo" ("Și Eu", n.r.). Mai multe personalități s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga și actrițele Anna Paquin și Evan Rachel Wood. În plus, au fost și bărbați care s-au implicat în acest demers, între aceștia fiind actorul Javier Munoz.

 

 

Comenteaza aceasta stire