vineri, 18 ianuarie 2019

Încă trei persoane au murit din cauza gripei. Numărul total de decese a ajuns la 29!Institutul Național de Sănătate Publică anunță că, azi, au fost confirmate alte trei decese cauzate de virusul gripal, fiind vorba despre doi bărbați de 41 și respectiv 35 de ani și o femeie de 84 de ani, numărul persoanele moarte din această cauză urcând la 29.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) informează, prin Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că doi bărbați din județul Iași de 41 și respectiv 35 de ani au decedat din cauza virusului gripal tip A, fiind nevaccinați și având probleme de sănătate preexistente.

De asemenea, miercuri a fost confirmat un al treilea deces din aceeași cauză, la o femeie de 84 de ani, din București, care era nevaccinată și suferea și de alte afecțiuni.

Numărul total de decese a ajuns la 29, de la începutul sezonului rece.

Ministerul Sănătății a transmis populației o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul atât al spitalelor, școlilor sau al farmaciilor, cât și de fiecare persoană în parte, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă după ce, luni, s-au înregistrat alte patru decese cauzate de virusul gripal. Astfel, managerii de spitale au obligația să se asigure că sunt respectate cu strictețe măsurile igienico-sanitare în unitățile sanitare și că personalul medical are la dispoziție și poartă echipamentul de protecție.

De asemenea, Ministerul Sănătății a solicitat direcțiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situație a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale și, după caz, să solicite suplimentarea stocurilor, astfel încât să fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacienților internați.

Și farmaciile trebuie să se asigure că au medicamente și produse necesare prevenirii și tratării gripei.

Totodată, avertizează MS, este necesar ca în grădinițe și scoli, în fiecare dimineață, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal.

Comenteaza aceasta stire