sîmbătă, 23 martie 2019

Indicii ROBOR la 6 luni și la 9 luni au crescut ușor miercuriIndicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a stagnat, miercuri, la 3,17%, potrivit datelor transmise de Banca Națională a României - BNR.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a crescut miercuri la 3,42%, de la 3,41% marți.

De asemenea, indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut miercuri la 3,49%, de la 3,48% marți.

Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a rămas miercuri la nivelul de marți, de 3,55%.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile românești se împrumută între ele în lei. Indicele se stabilește zilnic ca medie aritmetică a cotațiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

Comenteaza aceasta stire