joi, 20 iunie 2019

Întâlnire între Juncker și Dăncilă, la Guvern. Președintele CE: Noi suntem tratați ca niște prinți la București. Am încredere că problemele interne nu se vor reflecta la nivel europeanPreședintele Comsiei Europene, Jean Claude Juncker, a fost primit la Palatul Victoria, fiind întâmpinat de premierul Viorica Dăncilă la venire. După întrevedere, cei doi au susținut o conferință de presă comună.

 Președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker a declarat vineri, la București, că are convingerea că problemele politice interne din România nu se vor reflecta la nivel european și are această convingere, după discuțiile cu președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă.

"Nu fac declarații despre declarații pe care le-am dat altă dată. Am discutat cu publicația germană deschis și v-ați răspuns la întrebare punând accentul la eforturile necesare pentru un consens național în ajunul preluării preșdinției. În urma discuțiilor cu premierul sunt liniștit. De altfel, și în urma discuției cu președintele. Am încredere că problemele interne nu se vor reflecta la nivel european pentru că ar fi dăunător", a declarat Jean Claude Juncker.

Președintele Comisiei Europene a exprimat, la finalul anului trecut, "dubii" privind capacitatea României de a deține Președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Într-un interviu acordat publicației Welt am Sonntag, Jean-Claude Juncker a spus că România este "bine-pregătită din punct de vedere tehnic" pentru exercitarea Președinției Consiliului UE, "dar cred că Guvernul de la București încă nu a înțeles deplin ce înseamnă prezidarea țărilor Uniunii Europene. O abordare prudentă presupune și disponibilitatea de a-i asculta pe alții și o dorință puternică de a pune deoparte unele preocupări. Eu am unele dubii".

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat vineri, la Palatul Victoria că totul este perfect organizat și comisarii europeni sunt tratați ca niște prinți, ceea ce este un semn bun pentru evenimentele ce urmează în România în cadrul președinției Consiliului UE.

Voi spune că noi suntem tratați ca niște prinți la București. Totul e perfect organizat, ceea ce e de bun augur pentru continuarea evenimentelor. E a patra întâlnire bilaterală cu doamna premier, ce demonstrează că sunt foarte interesat de ce se întâmplă în România", a declarat Jean Claude Juncler.

Președintele CE a avut și un mesaj către premierul României.

"Viorica, am încredere în tine că vei face tot pentru ca Europa să poată progresa", a spus Juncker.

La finalul anului trecut, oficialul european spune că are "dubii" privind capacitatea României de a deține Președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene. Juncker a argumentat atunci că, deși este "bine-pregătit din punct de vedere tehnic", Bucureștiul nu a înțeles "deplin" ce presupune acest mandat.

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a ajuns la Guvern 

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu premierul Viorica Dăncilă, în cadrul preluării Președinției Consiliului UE de către România. Temele abordate vor viza justiția, migrația, prioritățile din mandatul Președinției. Cei doi vor aborda și tema privind Brexit, dar și cadrul financiar multianual. După întrevedere, Viorica Dăncilă și Jean Claude Juncker vor susține o conferință de presă comună.

Înainte de conferință oficialii vor face fotografia de familie.

Urmează apoi reuniunea plenară a Guvernului României și Colegiul Comisarilor, în cadrul unui dejun de lucru,

La Guvern se află și Colegiul Comisarilor Europeni. Acesta a fost întâmpinat de viceprim-miniștrii Grațiela Gavrilescu, Viorel Ștefan, Ana Birchall și Eugen Teodorovici.

Înainte de a ajunge la Guvern, Jean Claude Juncker a fost la Palatul Cotroceni, unde a discutat cu președintele Klaus Iohannis, dar și în Parlament unde s-a întâlnit cu Călin Popescu Tăriceanu și Florin Iordache.

 

Comenteaza aceasta stire