sîmbătă, 25 mai 2019

Învățătoare bătută de o mamă în fața elevilor, din cauza unui calificativ!O învățătoare din județul Călărași a fost bătută de mama unor elevi, în școală, părintele fiind nemulțumit că unul dintre copiii săi a primit calificativul "Insuficient", potrivit FSLI. ”Colegei noastre i-a fost învinețită fața și i s-a smuls păr de pe cap”, susține sindicatul.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ sesizează instituțiile statului să intervină într-un caz de o gravitate aparte: o învățătoare din județul Călărași a fost agresată de mama unor elevi, chiar în școală, în fața copiilor.

”Nu este un caz singular, motiv pentru care cerem Ministerului Educației Naționale să demareze o anchetă la școala respectivă, iar Parlamentului României să accepte solicitarea FSLI, prin care cadrele didactice să capete statutul de autoritate publică”, arată FSLI.

Potrivit Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, incidentul a avut loc la Școala Gimnazială ”Dragoș Vodă” din județul Călărași, unde învățătoarea clasei a III-a a fost bătută de mama a doi copii cărora le predă.

Părintele agresor a fost nemulțumit că unul dintre copii a primit calificativul “Insuficient”.

Agresiunea a avut loc în sala de clasă, în fața elevilor. În urma incidentului, directorul unității de învățământ a alertat Poliția, precum și conducerea Inspectoratului Școlar Județean Călărași.

”Colega noastră este, în acest moment, traumatizată fizic, după ce i-a fost învinețită fața și i s-a smuls păr de pe cap, motiv pentru care a solicitat și eliberarea certificatului medico-legal. Totodată, vorbim și de traume psihice, din cauza agresiunii”, adaugă FSLI.

“Este de-a dreptul șocant ce s-a întâmplat în această unitate de învățământ cu una dintre colegele noastre, care nu a făcut altceva decât să își facă meseria. Este un nou caz de violență în școlile din România și cerem imperativ Ministerului Educației Naționale să nu-l transforme într-o statistică banală. Solicităm intervenția instituțiilor abilitate pentru a ancheta acest caz, dar nu este suficient. Avem nevoie de pază în școli, altfel, cazurile în care oricine poate intra în unitatea de învățământ să agreseze cadre didactice sau elevi, o poate face cu mare ușurință. În plus, cerem Parlamentului României să urgenteze votarea proiectului de lege prin care cadrul didactic să capete statutul de autoritate publică, ceea ce ar face ca pedepsele pentru agresori să fie mult mai mari și să descurajeze astfel de comportamente. Dacă nu aplicăm măsuri să descurajăm agresorii, transformăm școala într-un loc în care pericolul poate fi la orice pas”, a declarat președintele FSLI Simion Hancescu.

Irinel Piscu, liderul de sindicat de la Școala Generală ”Dragoș Vodă”, a declarat pentru MEDIAFAX că incidentul a avut loc miercuri.

Comenteaza aceasta stire