miercuri, 24 iulie 2019

Ion Iliescu transmite condoleanțe: 'Cu tristețe am primit vestea...'

20:02, 25 mai 2018 925 vizite


Fostul președinte Ion Iliescu publică pe blogul personal un mesaj de condoleanțe cu ocazia decesului fostului ministru al Integrării Europene din Guvernul Năstase, Hildegard Puwak.

"Cu tristețe am primit vestea morții celei care a fost Hildegard Puwak, ministru al Integrării Europene în guvernul Adrian Năstase și economist cu o profundă înțelegere a fenomenului economic, om de stânga și un om de echipă. Am apreciat, în toți anii în care am colaborat, seriozitatea demersului ei politic și intelectual, responsabilitatea sa și angajamentul neabătut în slujirea interesului public.

Contribuția sa la succesul negocierilor de aderare a României la Uniunea Europeană este prea puțin scos în evidență. A fost întotdeauna un om modest, nu i-a plăcut să fie în lumina reflectoarelor. În acei ani în care acționam practic contra-cronometru pentru a încheia capitolele de negociere, expertiza sa a fost un avantaj pentru România.

Apreciez contribuția sa la formularea programului de guvernare al PDSR, cu care partidul a câștigat alegerile din 2000. Ca membru al Parlamentului României, a acționat pentru punerea lui în practică, cu seriozitatea și determinarea care o caracterizau.

Transmit sincerele mele condoleanțe familiei. Dumnezeu s-o odihnească în pace!", scrie Iliescu.

Comenteaza aceasta stire