miercuri, 21 august 2019

Japonia - A murit la 113 ani cel mai vârstnic bărbat din lumeJaponezul Masazo Nonaka, care la 113 de ani deținea titlul de cel mai vârstnic bărbat din lume, a murit duminică în casa lui din Hokkaido, relatează EFE.

Decesul a avut loc în orașul Ashoro, din insula Hokkaido, au confirmat rude ale bărbatului, care în momentul în care au încercat să-l trezească de dimineață și-au dat seama că acesta murise în somn.

Potrivit familiei sale, Nonaka, care se deplasa în scaun cu rotile, se bucura încă de viață uitându-se la meciuri de sumo la televizor, citind ziarele și făcând băi termale o dată pe săptămână.

Bătrânul s-a născut la 25 iulie 1905 în Ashoro, orașul în care a decedat duminică. Soția sa, Hatsuno, cu care Nonaka are cinci copii, a decedat în 1992.

Japonia a deținut numeroase recorduri ale celor mai longevive persoane din lume. Cel mai longeviv bărbat din lume a fost japonezul Jiroemon Kimuro, care a murit la 12 iunie 2013, la vârsta de 116 ani.

În ce privește femeile, recordul îl deține franțuzoaica Jeanne Calment, care a murit în 1997, la 122 de ani și 164 zile.

Cea mai longevivă femeie din lume este în prezent japoneza Kane Tanaka, în vârstă de 116 ani și 18 zile.

Comenteaza aceasta stire