luni, 19 august 2019

Japonia anulează alerta de tsunami emisă după cutremurul din Oceanul PacificJaponia a anulat alerta de tsunami care a fost emisă după producerea unui cutremur de suprafață cu intensitatea de moment de 6,9 grade ce s-a produs marți dimineață (luni seară, ora României) în largul coastelor Japoniei, informează BBC News.

Seismul a avut loc astăzi la ora locală 5.59 (luni, 22.59, ora României) în Oceanul Pacific, la adâncimea de 11,4 kilometri, la aproximativ 30 de kilometri est de coastele Japoniei. În urma acestuia a fost emisă o avertizare în privința posibilei apariții a unor valuri ce ar fi putut atinge trei metri înălțime. Valurile care au lovit coasta au avut în cele din urmă valori mult mai mici, scrie Mediafax.

Autoritățile au solicitat evacuarea a mii de persoane din zona afectată, fiind raportate mai apoi mici daune.

Un cutremur ce a lovit Japnia în anul 2011 a provocat moarte a 18.000 de persoane. Acesta a provocat de asemenea și un accident nuclear la centrala nucleară Fukushima. Pe parcursul acestui cutremur, operațiunile din cadul centralei Fulushima au fost sistate.

Potrivit oficialilor, în cazul recentului cutremur nu au fost raportate avarii asupra centralei nucleare. Clădirile din Tpkyo au fost zguduite vreme de cel puțin 30 de secunde.

Institutul american de geofizică (USGS) a catalogat inițial cutremurul ca fiind unul cu magnitudinea 7,3 grade, modificând apoi datele la 6,9 grade, conform cifrelor raportate de autoritățile japoneze.

Conform Agenției japoneze de Meteorologie, nu există riscul ca Japonia să fie afectată de tsunami, dar există posibilitatea ca nivelul mării să crească.

 

Comenteaza aceasta stire