miercuri, 12 decembrie 2018

Județele în care cursurile școlare vor fi suspendate integral luni și marți!Cursurile școlare vor fi suspendate integral în județele Dolj și Ilfov, respectiv în Capitală, luni și marți, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, în județul Constanța, cursurile vor fi suspendate integral în ziua de luni, iar în municipiul și în județul Giurgiu, cursurile vor fi suspendate atât luni cât și marți cu excepția grădinițelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu.

„Informațiile au fost comunicate de inspectoratele școlare județene, respectiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență”, afirmă sursa citată.

MEN reamintește că, în situații deosebite, bine fundamentate, în funcție de condițiile climatice și de specificul zonei și al școlii, inspectoratele școlare județene și/sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot aproba, la cererea conducerii unităților de învățământ, modificări ale structurii anului școlar.

Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare. În cazurile de față, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ, cu aprobarea inspectoratelor școlare județene, respectiv ISMB.

Comenteaza aceasta stire