sîmbătă, 22 septembrie 2018

Kaspersky Lab a semnat cu Interpol un acord de schimb de informațiiKaspersky Lab a semnat cu Interpol un acord de schimb de informații despre cele mai recente activități de infracționalitate cibernetică, indiferent unde apar acestea, potrivit unui comunicat transmis vineri de companie.

Noul acord permite transmiterea de informații de către Kaspersky Lab despre cercetările sale în domeniul amenințărilor cibernetice care pot ajuta la derularea investigațiilor.

Kaspersky Lab a colaborat în ultimii ani cu Interpol, oferind informații poliției din statele membre. De exemplu, Kaspersky Lab a participat la o operațiune care a identificat aproape 9.000 de servere de comandă și control (C2) pentru botnet-uri și sute de site-uri compromise, inclusiv portaluri guvernamentale din regiunea ASEAN (Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est).

Kaspersky Lab a mai participat la o operațiune coordonată de Interpol, Global Complex for Innovation (IGCI) din Singapore, pentru a întrerupe activitatea botnet-ului Simda, o rețea cu peste 770.000 de PC-uri infectate în întreaga lume.

În urma cooperării cu Interpol, Kaspersky Lab a testat și a îmbunătățit un instrument gratuit open-source care permite cercetarea mai rapidă și cu mai multă ușurință a amenințărilor cibernetice. Acesta le permite cercetătorilor să reducă timpul alocat călătoriilor și ajută instituțiile de aplicare a legii să descopere rapid artefactele rămase în urma unui atac cibernetic.

Comenteaza aceasta stire