sîmbătă, 17 august 2019

Lady Gaga și Christian Bale, în competiție pentru premiile Sindicatului Actorilor AmericaniLady Gaga și alți membri din distribuția musicalului ''A Star is Born'' concurează duminică pentru premiile Sindicatului Actorilor Americani (Screen Actors Guild - SAG), ceremonie ce ar putea oferi indicii importante privind producția cu cele mai multe șanse la trofeele Oscar decernate luna viitoare, relatează Reuters.

Musicalul ''A Star is Born'' a obținut patru nominalizări, cele mai multe, la premiile SAG din 2019, printre care și la categoria ''cea mai bună distribuție''. Pelicula va concura la cea mai importantă categorie cu filmul cu supereroi ''Black Panther'', comedia romantică ''Crazy Rich Asians'', biografia muzicală ''Bohemian Rhapsody'' și drama istorică a lui Spike Lee ''BlacKkKlansman''.

''A Star is Born'' îi are în distribuție pe Bradley Cooper și Lady Gaga, într-un remake al unui film clasic despre o tânără care încearcă să-și construiască o carieră în lumea muzicală. Ambii actori au fost nominalizați individual și la categoriile dedicate interpretării.

Alături de Bradley Cooper, la categoria cel mai bun actor într-un rol principal vor concura Christian Bale, pentru rolul din ''Vice'', Rami Malek, cu ''Bohemian Rhapsody'', Viggo Mortensen pentru ''Green Book'' și John David Washington, pentru interpretarea sa din ''Blackkklansman''.

La categoria cea mai bună actriță într-un rol principal au fost nominalizate Emily Blunt, pentru ''Mary Poppins Returns'', Glenn Close cu rolul din ''The Wife'', Olivia Colman, pentru ''The Favourite'', Lady Gaga, protagonista din ''A Star is Born'' și Melissa McCarthy, cu ''Can You Ever Forgive Me?''.

Câștigătorii premiilor SAG vor fi anunțați la 27 ianuarie în cadrul unei ceremonii televizate desfășurate în Los Angeles a cărei gazdă va fi Megan Mullally, cunoscută pentru rolul său din sitcomul american de comedie "Will & Grace".

Cu 160.000 de membri, SAG-AFTRA este cel mai important sindicat al actorilor de la Hollywood.

Premiile SAG sunt considerate un indicator important al unui eventual succes la Oscaruri, întrucât actorii sunt grupul profesional cel mai numeros cu drept de vot în cadrul Academiei de Arte și Științe Cinematografice.

În ultimii 23 de ani un singur film a câștigat Oscarul pentru cea mai bună producție fără a fi nominalizat la premiile SAG. Este vorba despre pelicula "The Shape of Water" de Guillermo del Toro, desemnată cel mai bun lungmetraj la cea de-a 90-a ediție a galei Academiei de film americane.

Performanța s-ar putea repeta anul acesta după ce filmele "Roma", "The Favourite" și "Green Book" nu intrat în competiția SAG Awards 2019, notează Reuters.

Actorul Alan Alda, protagonistul serialului "M*A*S*H", cu o carieră bogată în teatru și film, va fi recompensat cu premiul pentru întreaga activitate decernat de Sindicatul Actorilor Americani.

La capitolul cele mai apreciate seriale ale anului, comedia ''The Marvelous Mrs. Maisel'' și drama ''Ozark'' se află în fruntea listei, cu patru nominalizări fiecare.

Comenteaza aceasta stire