marţi, 22 ianuarie 2019

Lauryn Hill sărbătorește 20 de ani de la lansarea primului album solo printr-un turneu

18:08, 23 mai 2018 43 vizite


Cântăreața americană Lauryn Hill va sărbători împlinirea a 20 de ani de la lansarea primului său album solo, "The Miseducation of Lauryn Hill", printr-un turneu care va avea loc în Marea Britanie, la sfârșitul acestui an, potrivit Reuters.

 Fosta membră a trupei Fugees a lansat în 1998 primul său album solo, "The Miseducation of Lauryn Hill". Acesta a devenit primul material discografic hip-hop care a câștigat premiul Grammy pentru cel mai bun album al anului.

Concertele pe care artista în vârstă de 42 de ani le-a programat în Marea Britanie vor avea loc la sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie.

Albumul "este o cronică a unei piese intime din tânăra mea existență", a spus Hill în comunicatul prin care a anunțat acest turneu.

Lauryn Noelle Hill și-a câștigat celebritatea în calitate de solistă a grupului Fugees. După destrămarea trupei, cântăreața a lansat "The Miseducation of Lauryn Hill", pentru care a fost recompensată cu cinci premii Grammy, inclusiv la categoria "cel mai bun artist debutant".

 După succesul răsunător obținut cu acest album de debut, Lauryn Hill a decis să dispară pentru o vreme din atenția presei, motivând că detestă să fie celebră și urăște industria muzicală. După o pauză de patru ani, artista a lansat "MTV Unplugged No. 2.0", un material care cuprinde înregistrări live și "cântece profund personale". În ultimii ani, Lauryn Hill a înregistrat piese pentru coloanele sonore ale unor filme și a susținut câteva concerte în cadrul unor festivaluri muzicale.

 

Comenteaza aceasta stire