sîmbătă, 17 noiembrie 2018

LITORAL. Sute de cicliști din România și din lume vor pedala pe plaja de la Corbu - vezi unde te poți înscrieCICLISM. Sâmbătă, 25 aprilie 2015, începând cu ora 10.00, plaja sălbatică din comună Corbu va găzdui BEACH RACE XCO, singurul concurs de ciclism MTB din Europa care se desfășoară pe nisip. Totodată, evenimentul internațional de la malul Mării Negre face parte din calendarul internațional al Uniunii Cicliste Internaționale (UCI), iar punctele acumulate de râderi la această competiție vor conta pentru calificarea la Olimpiada de la Rio de Janeiro 2016.

La ora 10.00 se va da startul pentru cursa dedicată profesioniștilor, care se luptă pentru un loc la Olimpiada de la anul (Elite, Under 23 UCI și Juniori UCI), iar la ora 11.30, respectiv ora 13.00, este rândul râderilor amatori să se ia la întrecere. Aceștia vor pedala 20km (ora 11.30), respectiv 40km (ora 13.00).

Traseul pe care îl vor parcurge cicliștii profesioniști și amatori are o lungime de 4,1km, cu o diferență de nivel de 50 de metri, jumătate fiind pe plajă și jumătate pe coasta de acces pe faleză.

Evenimentul internațional Beach Race XCO, la care și-au anunțat participarea peste 300 de iubitori ai sportului cu pedale, este organizat de AndoVelo și Asociația Sportivă SanaSport, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța. La concurs vor participa și două echipe naționale, anume a Nigeriei și a Republicii Moldova, dar și una dintre cele mai populare și valoroase echipe de ciclism din România, BikeXpert Racing Team. Evenimentul este organizat sub atentă coordonare a olandezul Birkeland Bjorn, Comisarul Internațional al Uniunii Cicliste Internaționale.

Sponsorii evenimentului au pregătit, atât pentru cicliștii profesioniști, cât și pentru cei amatori, premii substanțiale în bani, echipamente sportive și alte premii surpriză. Valoarea totală a premiilor ajunge la aproximativ 31.500 lei.

"S-a anunțat o vreme excelentă pe litoral în ziua competiției, aproximativ 20 de grade Celsius și îi invităm pe toți cei care se află la mare, în acest weekend, să fie alături de noi, să-i susțină pe participanți și chiar să facă puțină mișcare pe această plajă superbă din Corbu. Cele două evenimente internaționale, unice în Europa, pe care le-am organizat în numai o lună de zile — Maratonul Nisipului și Beach Race XCO — reprezintă un pas înainte, atât pentru promovarea turismului românesc la nivel internațional, cât și pentru sportul din România. Avem o mare garanție că se poate... se pot organiza în țara noastră evenimente de o asemenea anvergură internațional și la anul promitem să le ridicăm la cote și mai înalte", declară Sabin Ioan Andoniu, organizatorul Beach Race XCO.

Printre cei mai importanți parteneri care au făcut posibilă organizarea acestei competiții internaționale sunt: Bellotto SportWare, Heineken România (Ciuc Natur Radler), Isostar Sport Nutrition, Dorna, Biciclop, Perfect Bike, AutoKarma Constanta.

Înscrierile online se mai pot face pe website-ul oficial www.mtbpeplaja.ro și pe www.ridersclub.ro.

Comenteaza aceasta stire