luni, 22 iulie 2019

MAE: Toate cele nouă victime ale accidentului din Ungaria, identificate ca fiind de cetățenie română

10:01, 23 mai 2018 382 vizite


Toate cele nouă victime ale accidentului din Ungaria au fost identificate ca fiind de cetățenie română, trupurile neînsuflețite fiind transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"Conform ultimelor informații obținute în cursul nopții de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, toate cele nouă victime ale accidentului au fost identificate ca fiind de cetățenie română. Trupurile neînsuflețite au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei. Ministerul Afacerilor Externe va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsuflețite din Fondul special de urgență aflat la dispoziția ministerului", transmite MAE, într-un comunicat de presă.

Celula de Criză a MAE și echipa consulară mobilă a Ambasadei României la Budapesta își continuă activitatea 24/7, până la finalizarea tuturor demersurilor de repatriere a trupurilor neînsuflețite.

Cel puțin patru dintre cele nouă persoane decedate în accidentul din Ungaria ar fi din comuna Mică, județul Mureș, potrivit primarului acestei comunități, Szekely Ladislau. Acesta a precizat, pentru MEDIAFAX, că informațiile pe care le are nu sunt confirmate încă.

”Deocamdată oficial nu am primit nimic, vreau să merg pe teren, acum, să văd. Așa se zice că trei sunt din Căpâlna de Sus (n.r. comuna Mică), șoferul era din Deaj (n.r. comuna Mică), sunt și din Agrișteu, comuna Bălăușeri, iar acum alte două persoane, nu știu, tot din Deaj sau de altundeva. Nu vă pot da informații 100% pentru că oficial nu am primit nimic, doar din relatări”, a declarat primarul Szekely Ladislau.

Primarul a subliniat că nu a primit nicio înștiințare oficială în acest sens, iar de dimineață a fost în sat, unde i s-a spus că șoferul era din satul Deaj.

Șoferul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria, în urma căruia nouă români au murit, transmitea live pe Facebook în momentul impactului, potrivit unei înregistrări apărute pe rețelele de socializare.

Comenteaza aceasta stire