luni, 21 ianuarie 2019

Mark Zuckerberg, convocat în Parlamentul britanic, în ancheta privind utilizarea datelor FacebookCamera Comunelor l-a convocat marți pe Mark Zuckerberg, directorul general al platformei de socializare online Facebook, pentru a fi audiat în ancheta privind activitățile companiei de analize politice implicată în campania electorală a președintelui SUA Donald Trump și în cea pro-Brexit.

 

Damian Collins, un membru al Camerei Comunelor, i-a trimis marți o scrisoare oficială lui Mark Zuckerberg prin care îl invită să fie audiat de Comisia pentru Activități Digitale, Cultură, Media și Sport.

 

"Comisia parlamentară a formulat în mod repetat solicitări adresate Facebook privind modul în care diverse companii obțin și utilizează datele din conturile rețelei de socializare online; principala întrebare este dacă au fost folosite date fără acceptul utilizatorilor. Răspunsurile oficiale au subestimat în mod consistent acest risc, iar Comisia parlamentară a fost indusă în eroare", se arată în scrisoarea adresată directorului general al Facebook.

 

După apariția informațiilor privind activitățile companiei de analize politice Cambridge Analytica, Guvernul britanic, instituții ale Uniunii Europene și membri ai Congresului SUA au anunțat intenții de a lansa investigații.

 

Pe fondul disputelor generate de criticile privind presupusa implicare a rețelei de socializare online Facebook în campanii pentru dezinformare, directorul responsabil de securitate al companiei, Alex Stamos, a decis retragerea din funcție, informează cotidianul The New York Times. Alex Stamos pledase pentru transparență în legătură cu interferențele Rusiei și pentru măsuri de securitate, dar întâmpinase opoziție din partea colegilor. În contextul disputelor, atribuțiile lui Alex Stamos au fost încredințate altor persoane în decembrie 2017, dar el urma să rămână oficial în funcție până în august 2018.

 

Comenteaza aceasta stire