sîmbătă, 25 mai 2019

Medic neonatolog: Alăptarea, importantă pentru copil. Laptele matern conține anticorpi

17:21, 26 mai 2018 154 vizite


Șeful secției de neonatologie a Spitalului Universitar București, medicul Ana Culcer, susține că este important ca un copil nou născut să fie alăptat având în vedere că laptele matern conține anticorpi. Doctorul precizează că micuțul nu trebuie separat de mamă imediat după naștere.

"Alăptarea este sută la sută lucru cel mai important care i se poate întâmpla unui copil, pentru că în laptele de mamă sunt anticorpi pentru toate tipurile de boli prin care a trecut mama, deci e un aliment viu cu proteine, cu hormoni, nu e un lapte mort. Toată flora microbiană din abdomenul mamei trece în lapte și primul care le primește este copilul. În momentul în care a mâncat lapte de mamă, anticorpii din laptele matern precipită pe tubul digestiv și protejează copilul de infecțiile respective", a declarat Ana Culcer în cadrul evenimentului "Mama și copilul", organizat de CSID.

Medicul susține că separarea copilului de mamă imediat după naștere este o greșeală.

"Se face o foarte mare greșeală - separarea copilului de mamă. Eu. la Municipal, am luptat ca din primele momente copilul să stea lângă mama lui, pentru că trebuie să sugă în prima jumătate de oră. Dacă îl duci după trei zile la mamă când, sânul este beton și nu mai poate suge, mama se chinuie. Prima jumătate de oră sânul este moale și nu face hipoglicemie", spune Ana Culcer.

În ceea ce privește alăptarea în spațiul public, medicul susține că hrănirea copilului nu ar trebui să deranjeze.

"În Grecia antică dacă cineva se lega de o femeie care alăpta în public era omorât cu pietre. Trebuie respect pentru copil pentru că poate fi al oricui. Bărbații trebuie să se uite la orice mamă ca la o mamă nu ca la o femeie din punct de vedere sexual", spune doctorul.

 

 

Comenteaza aceasta stire