vineri, 19 iulie 2019

Mesajul unui CETĂȚEAN MAGHIAR, după scandalul Kaufland: 'România, te iubesc! Maghiarii nu sunt buricul pământului!'Un cetățean român de etnie maghiară a postat pe Facebook un mesaj prin care îi roagă pe ungurii care trăiesc în România să nu ia exemple negative, cu referire la vânzătoarea unui magazin Kaufland care a refuzat să servească un bărbat pe motiv că i s-a adresat în limba română.

'Dragi cetățeni Români de Etnie Maghiară. Aș dori să fac câteva comentarii vizavi de cele petrecute la Odorheiul Secuiesc localitate ce se află pe teritoriu Românesc. Vă rog din suflet încercați să nu luați ca și exemplu acest comportament jalnic de nesimțire și aroganță de a nu răspunde în limba Romånă celor ce vă întreabă ceva în Română.

Pe același subiect: Mii de români au decis să boicoteze lanțul de magazine Kaufland: mesaj viral pe Facebook

Nu uitați că nu suntem buricul pământului, nu suntem majoritari. Și dacă am fi, nu cred că este cazul să ne comportăm ca niște sălbatici. Nu face decât sa crească sentimentul de ură la adresa Etnicilor Maghiari. Ador limba țării în care m-am născut chiar dacă sunt și vorbitor de Limbă Maghiară.

Eu propun să îi respectăm frații noștrii Români dacă dorim să trăim în pace și armonie alături de ei. În fond și la urma urmei aparținem cu toții acestui popor indiferent de limba pe care o vorbim.

România. Te iubesc'

scrie Szilvassy Valeriu pe Facebook. Mesajul său a devenit viral, fiind apreciat și distribuit de sute de persoane, români și maghiari deopotrivă.

Informații inițiale și filmul cu refuzul vânzătoarei aici: VIDEO: Străin în țara mea! Român refuzat de o vânzătoare, pentru că nu știa limba maghiară - OPC a amendat magazinul

Comenteaza aceasta stire