sîmbătă, 25 mai 2019

Militarul care și-a pierdut viața la Corbu a fost avansat port-mortemCaporalul Petru Cosma, care a murit în zona plajei Corbu, din județul Constanța, a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent printr-un ordin semnat, azi, de ministrul apărării naționale, pentru „spiritul civic și de sacrificiu ieșite din comun, curajul și respectul pentru semeni”.

Potrivit reprezentanților Ministerului Apărării Naționale (MApN), sublocotenentul (pm) Petru Cosma a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent prin ordinal semnat de ministrul apărării naționale.

Trupul militarului a fost găsit, miercuri, în zona plajei de la Corbu, după ce dispariția sa fusese sesizată de duminică seara.

Militarul a fost avansat „spiritul civic și de sacrificiu ieșite din comun, curajul și respectul pentru semeni”.

Sublocotenentul (pm) Petru Cosma făcea parte dintr-un detașament al Batalionului 55 Apărare Antiaeriană „Someș” din Dej, dislocat în perioada 4-15 iunie la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, pentru activități de instruire cu trageri de luptă.

Militarul era angajat al MApN din anul 1997 și a participat la două misiuni în teatrele de operații (în anul 2003 în Afganistan și în anul 2006 în Irak).

Comenteaza aceasta stire