miercuri, 21 august 2019

Ministrul finanțelor: ANAF trece la comunicarea exclusiv online cu contribuabilii, din 2019Din ianuarie 2019, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va comunica cu contribuabilii doar prin Spațiul Privat Virtual (SPV), renunțând la notificările pe hârtie, care sunt costisitoare, a declarat, miercuri seara, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

Ministrul a spus, într-o emisiune la Antena 3, că, până la finele lunii octombrie, ANAF va centraliza datoriile contribuabililor, iar, în noiembrie, va începe notificarea acestora, în vederea colectării datoriilor.

Teodorovici a adăugat că, în ultimii cinci ani, deciziile de impunere nu au fost emise la timp și că era necesară aducerea situației la un moment zero. După finalizarea centralizării datelor, din noiembrie va începe notificarea, online sau pe hârtie, a contribuabililor. 

Ministrul finanțelor a reamintit că se va renunța la termenul de plată de 60 de zile, iar plata va fi amânată pentru martie 2019.

În cazul în care contribuabilul notificat în noiembrie va plăti în decembrie, îi va fi aplicată o reducere de 10%. Dacă notificarea va întârzia, reducerea va fi aplicată la plata din martie 2019.

Plățile vor putea fi efectuate nu numai la trezoreriile statului, ci și prin intermediul a 1.000 de unități CEC.

 

 

Comenteaza aceasta stire