sîmbătă, 24 august 2019

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: Suntem în pragul unei epidemii de gripăMinistrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus, pentru MEDIAFAX, că suntem în pragul unei epidemii de gripă, precizând că săptămâna trecută, cazurile de îmbolnăviri a depășit numărul estimat.

“În acest moment putem spune că suntem în pragul unei epidemii de gripă, având în vedere că săptămâna trecută numărul de cazuri de îmbolnăviri a depășit numărul de cazuri estimate, este vorba de săptămână epidemică. Dacă trei săptămâni la rând avem acest timp de săptămâni epidemice, atunci putem vorbi despre o epidemie”, a spus, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății anunță că a trimis atât Ministerului Educației Naționale, cât și Direcțiilor de Sănătate Publică mai multe măsuri de prevenție.

“În cursul zilei de ieri m-am întâlnit cu specialiștii din cadrul ministerului Sănătății, în așa-zisul comitet de gripă, și am transmis în teritoriu Direcțiilor de Sănătate Publică, cât și Ministerului Educației, măsurile pentru această perioadă, pentru a evita circulația virusului gripal”, a precizat Sorina Pintea.

Printre aceste recomandări se află: Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare; Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; Respectarea etichetei tusei si strănutului (utilizarea de batiste de unica utilizare sau tuse/stranut la nivelul părții interne a articulației cotului); Igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului; Purtarea echipamentului de protecție adecvat (masti, manusi, halate) de catre vizitatori si personalul medical; Continuarea vaccinării antigripale.

De la debutul sezonului 2018-2019, au murit 14 persoane din cauza virusului gripal.

Comenteaza aceasta stire