vineri, 18 ianuarie 2019

Misiune dificilă a pompierilor - o femeie care a vrut să sară de la etajul 6, salvată după o intervenție de 12 ore! FOTO/VIDEOO femeie de 37 de ani, din București, care amenința, aseară, că se aruncă de la etajul șase al blocului din Sectorul 4 în care locuia a fost salvată de angajații ISU după o intervenție de 12 ore, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

Intervenția pompierilor a fost făcută în urma unui apel la 112. Echipele de intervenție ajunse la fața locului au văzut femeia pe pervazul ferestrei de la balconului de la etajul șase al blocului, au încercat să discute cu ea, dar aceasta a refuzat să spună de ce vrea sa se arunce, informează ISU București-Ilfov, într-un comunicat de presă remis miercuri Mediafax.

După 12 ore de intervenție, angajații ISU București-Ilfov au reușit să o salveze pe femeie folosindu-se de o diversiune.

„Inspectorul șef al ISU B-IF, în calitate de comandant al intervenției, și-a asumat cu succes răspunderea acționării de îndată a alpiniștilor, prin utilizarea tehnicii de coborâre în rapel pe fațada blocului. În fapt, a fost realizată o diversiune pentru a-i oferi victimei o geacă de către un membru al echipei de negociatori, care să-i distragă atenția pentru scurt timp și astfel să-i permită pompierului-alpinist aflat în rapel pe exteriorul clădirii să o împingă spre interior”, precizează sursa citată.

După o evalueare preliminară a psihologului aflat la fața locului, femeia de 37 de ani a fost transportată la Spitalul Clinic de Psihiatrie Obregia.

La fața locului au fost prezenți și negociatori din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov și un medic psihiatru, pentru evaluarea situației.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire