luni, 18 iunie 2018

Nadia Petrova și-a anunțat retragerea din tenis: Mă simțeam inutilă, nu mai eram cea de altădatăJucătoarea rusă de tenis Nadia Petrova, fost număr 3 WTA, și-a anunțat, astăzi, retragerea din activitate după o carieră de 19 ani, din cauza problemelor fizice, notează site-ul oficial al Asociației de Tenis Feminin (WTA).

Petrova, în vârstă de 34 de ani, n-a mai jucat de la începutul anului 2014, când s-a accidentat la umăr și apoi la genunchi. Ultimul sezon bun a fost în 2012, când a înregistrat 39 de victorii și 19 înfrângeri. Între 2013 și 2014, Nadia a jucat în doar 32 de partide.

"Am încercat să revin la o formă bună, să fiu activă. Am muncit foarte mult, dar de fiecare dată când am încercat să revin în circuit, corpul meu a cedat. Este greu atunci când ai mereu dureri și trebuie să joci la cel mai înalt nivel. În 2013, m-am accidentat la șold și apoi mi-am pierdut mama. Am fost la pământ din punct de vedere emoțional. Am decis să iau o pauză pentru a mă recupera fizic și mental. Am revenit în februarie 2014, dar eram cu gândul la orice altceva numai la tenis nu, iar corpul nu-mi transmitea semnale pozitive. Mă simțeam inutilă...nu mai eram jucătoarea de altădată.

Toți sportivii profesioniști sunt perfecționiști, vor să dea 100%. Dar pentru a realiza performanțe trebuie să te concentrezi doar pe jocul tău și nu pe aspecte fizice care te deranjează. Am avut un ultimă încercare la finele anului 2016, dar nu a mers. Corpul te anunță că nu se mai poate. Așa că e vremea să îmi închei cariera.

Vreau să încep un nou capitol din viață, să petrec mai mult timp cu cei dragi. Am de recuperat mulți ani. Vreau să-mi întemeiez o familie, să mă bucur de lucrurile de care nu am avut timp atunci când eram în circuit. Mă voi dedica și sportului, prin intermediul unor acțiuni caritabile. Inima mea va rămâne mereu alături de tenis", a declarat rusoaica pentru site-ul WTA.

Comenteaza aceasta stire