miercuri, 16 ianuarie 2019

O cunoscută actriță a fost arestată, fiind acuzată de trafic de carne vie!Actrița new-yorkeză Allison Mack a fost arestată vineri sub acuzația că a recrutat femei într-o societate secretă condusă de așa-numitul guru al dezvoltării personale Keith Raniere, în cadrul căreia acestea au fost forțate să aibă relații sexuale cu acesta și au fost însemnate cu inițialele lui, relatează Reuters.

Mack, cunoscută pentru rolul ei din serialul de televiziune "Smallville", a fost acuzată de trafic de carne vie și conspirație în vederea comiterii acestei infracțiuni, conform actului de acuzare desecretizat vineri.

Allison Mack, în vârstă de 35 de ani, a pledat "nevinovat" în cadrul unei scurte audieri de la tribunalul federal din Brooklyn, în fața judecătoarei Cheryl Pollak.

Pollak a refuzat să o elibereze pe actriță pe cauțiune, dar a spus că ea ar putea fi eliberată la o viitoare audiere dacă va putea oferi "proprietăți semnificative" pentru a-și asigura cauțiunea. O a doua audiere este programată pentru luni.

Raniere, de 57 de ani, a fost arestat luna trecută și acuzat de trafic de carne vie. El este reținut fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauțiune.

"Alegațiile din actul de acuzare sunt doar atât, alegații", a declarat Sean Buckley, avocatul lui Allison Mack, la audierea de vineri. El a refuzat să facă declarații presei la ieșirea de la tribunal.

Autoritățile americane au acuzat-o pe Mack că recruta femei pentru a se alătura unui grup așa-zis de mentorat pentru femei, dar care era în fapt o societate secretă condusă de Raniere, liderul unei rețele de grupuri de dezvoltare personală cu sediul în Albany, New York, numită Nxivm.

Procurorii au declarat că femeile recrutate în societatea sa secretă, nu mai puțin de 50, erau însemnate cu inițialele lui Raniere, supuse unor diete extrem de restrictive pentru a rămâne slabe și forțate să aibă relații sexuale cu Raniere.

La aderare, femeilor li se cereau fotografii nud, informații despre familie și prieteni, precum și drepturi la bunurile lor, așa-numite garanții folosite pentru a le amenința dacă plecau, au spus procurorii.

Femeilor li se spunea că societatea secretă le va da putere și le va întări caracterul, potrivit procurorilor.

Allison Mack l-a ajutat pe Raniere să le controleze pe femei în schimbul unor beneficii financiare și de altă natură, au spus procurorii.

"Sub pretextul dorinței de a le întări mental, ea le-a înfometat pe femei până când s-au potrivit idealului sexual al celuilalt acuzat și a vizat femei vulnerabile", a declarat procurorul adjunct Moira Kim Penza la audierea de vineri.

Pe site-ul său, Nxivm se autointitulează "o comunitate ghidată de principii umanitare care încearcă să-i întărească pe oameni și să răspundă unor întrebări importante despre ce înseamnă să fii om".

Într-o scrisoare publicată pe site, Raniere spune că este "profund întristat" și neagă că "a abuzat, că a forțat sau că a făcut rău" cuiva.

Marc Agnifilo, avocat al lui Raniere, a declarat în cursul acestei luni că este "încrezător că aceste alegații vor fi respinse".

Comenteaza aceasta stire