sîmbătă, 24 august 2019

O femeie de 39 de ani a murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 48O femeie în vârstă de 39 de ani, din județul Cluj, a murit luni din cauza gripei, informează Institutul de Sănătate Publică, ce mai precizează că pacienta avea condiții medicale preexistente și nu era vaccinată. Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 48.

O femeie în vârstă de 39 de ani, din Cluj, a murit luni din cauza gripei. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, femeia a fost confirmată cu virus gripal tip A, în curs de subtipare și avea condiții medicale preexistente. Pacienta nu era vaccinată anti-gripal.

Numărul deceselor din cauza virusului a ajuns la 48.

Pentru ca ministrul Sănătății, Sorina Pintea, să declare stare de epidemie trebuie ca marți, datele Institutului Național pentru Sănătate Publică să arate un număr de cazuri diagnosticate de gripă care să fie mai mare decât cel estimat.

Sorina Pintea a anunțat deja că dacă va fi declarată epidemie, cursurile nu vor fi suspendate, precizând că dacă numărul de elevi absenți într-o unitate de învățământ e de 20% aceasta poate fi închisă.

Comenteaza aceasta stire