miercuri, 12 decembrie 2018

O tânără a picat examenul auto din cauză că nu a încetinit în preajma unor porumbei!

19:25, 14 martie 2018 1494 vizite


O tânără din Făgăraș a picat proba practică a examenului auto, pentru mai multe greșeli, între acestea și pentru că nu a încetinit autoturismul în preajma unor porumbei aflați pe șosea. Șefii examinatorului consideră că acesta a acționat conform legii.

Comisarul de poliție Albert-Ani Oriana, împuternicit șef la Serviciul Public Comunitar, Regim, Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Brașov, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că polițistul examinator a acționat conform legii când a picat-o pe cursantă.

”Conducătorul auto, mai ales în condițiile în care era candidat pentru obținerea permisului de conducere, trebuia să depună toate diligențele necesare astfel încât să evite orice pericol. Existența unui obstacol pe carosabil, care constă fie chiar și în mai mulți porumbei, este de natură să producă în anumite circumstanțe un posibil incident sau accident. Dacă porumbeii respectivi zburau de la sol și îi creau candidatului o stare de confuzie, l-ar fi speriat sau i-ar fi venit în parbriz, era posibil să tragă de volan, stânga, dreapta, să accidenteze un pieton sau așa mai departe”, a spus Albert-Ani Oriana.

Aceasta precizează că tânăra din Făgăraș a picat proba practică a examenului auto pentru mai multe abateri, acumulând puncte de penalizare, între care și pentru că nu a încetinit când s-a apropiat de porumbeii aflați pe carosabil.

”Porumbeii se aflau pe carosabil, iar eu ca și conducător auto începător în momentul în care identific pe carosabil un posibil pericol trebuie să încetinesc. Să am o atitudine astfel încât să nu fiu pus în situația de a mă afla în pericol. Candidatul trebuie să fie atent, trebuia să reducă din timp viteza, astfel încât orice mișcare a porumbeilor să nu ajungă să îl surprindă”, a mai explicat Albert-Ani Oriana motivele care au stat la baza deciziei examinatorului auto.

Porumbeii nu au fost răniți, potrivit sursei citate, deoarece examinatorul a frânat.

”Intervenția examinatorului a fost cea care a punctat pentru evitarea unui pericol iminent și faptul că domnișoara candidat nu a avut atitudinea corespunzătoare vizavi de un obstacol aflat pe carosabil”, a mai spus șeful Serviciului Public Comunitar, Regim, Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Brașov.

Comenteaza aceasta stire