sîmbătă, 15 decembrie 2018

Oficial american: Regimul Bashar al-Assad continuă să folosească arme chimiceConsilierul pentru securitate națională al Casei Albe, H.R. McMaster, a declarat, sâmbătă, că rapoartele publice scot în evidență faptul că Administrația Bashar al-Assad folosește arme chimice și a cerut comunității internaționale să tragă regimul de la Damasc la răspundere pentru acest aspect.

În cadrul unui discurs susținut la Conferința de Securitate de la Munchen, McMaster a precizat că regimul de la Damasc continuă să folosească arme chimice, în pofida avertismentelor internaționale, relatează site-ul agenției de presă Reuters.

”Rapoartele publice și fotografiile arată în mod clar că regimul Assad continuă să folosească arme chimice. Este timpul ca toate națiunile să tragă la răspundere regimul sirian și pe cei care îl susțin”, a declarat McMaster.

În urmă cu două săptămâni, Administrația Donald Trump a avertizat că este pregătită să intervină militar împotriva forțelor guvernamentale siriene dacă va fi necesar, pentru a opri folosirea armelor chimice, Washingtonul fiind preocupat că regimul Bashar al-Assad dezvoltă noi metode pentru astfel de atacuri.

Comenteaza aceasta stire