marţi, 23 octombrie 2018

Oprah Winfrey, premiată cu Globul de Aur pentru întreaga carieră pe 2018Realizatoarea TV americană Oprah Winfrey va primi distincția Cecil B. DeMille - un Glob de Aur onorific - pentru contribuția sa la dezvoltarea industriei de divertisment, la gala care va avea loc în ianuarie 2018, la Los Angeles, au anunțat, astăzi, organizatorii evenimentului, potrivit Variety.

Asociația presei străine de la Hollywood (The Hollywood Foreign Press Association/ HFPA) o va onora pe Oprah Winfrey la cea de-a 75-a gală a sa. Oprah Winfrey primește acest premiu pentru deceniile în care "a sărbătorit personajele feminine puternice de pe marele ecran și din viața reală și a fost un model pentru femei și tinere", potrivit HFPA.

În fiecare an, premiul Cecille B. DeMille este acordat unui star a cărui muncă a contribuit la dezvoltarea artei cinematografice și a avut un impact și asupra industriei de divertisment în general. Laureați ai premiului în anii trecuți au fost Woody Allen, Denzel Washington, Jodie Foster, George Clooney, Audrey Hepburn, Barbra Streisand, Harrison Ford, Lucille Ball, Martin Scorsese, Michael Douglas, Robert De Niro, Robin Williams, Sidney Poitier, Sophia Loren și Steven Spielberg.

Anul acesta, premiul i-a fost acordat actriței Meryl Streep.

Premiul Cecil B. DeMille este numit după regizorul hollywoodian a cărui carieră a cuprins atât epoca filmului mut, cât și cinematograful cu sunet.

Oprah Winfrey, care a fost nominalizată la Oscar și Globul de Aur la categoria "cea mai bună actriță în rol secundar", în 1986, pentru evoluția sa din filmul "Culoarea purpurie/ The Color Purple", a revenit în ultimii ani în cinematografie și s-a remarcat în 2013 cu rolul din filmul "Majordomul/ The Butler" și în 2014 cu rolul din "Selma", un film despre Martin Luther King. Anul acesta, ea a jucat rolul principal în producția HBO "The Immortal Life of Henrietta Lacks", iar, anul viitor, va apărea în "Wrinkle in Time", un film de Ava DuVernay. De asemenea, în prezent, este producător executiv al unor serii precum "Greenleaf", "Queen Sugar" și "Oprah's Master Class".

Președinte și director general al propriului post TV, OWN, Oprah Winfrey este și fondatoarea O, The Oprah Magazine și conduce casa de producție Harpo Films.

Cea de-a 75-a ediție a premiilor Globul de Aur, decernate de Asociația presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), va avea loc pe 7 ianuarie 2018, la Los Angeles. Gala va fi prezentată de vedeta TV Seth Meyers.

Comenteaza aceasta stire