joi, 21 februarie 2019

Percheziții în 5 județe într-un caz de evaziune fiscală și spălare a banilor, prejudiciul - 1 mil. euro22 de percheziții au loc, în aceasta dimineață, în Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu, Argeș și Prahova, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare a banilor, cu un prejudiciu de peste 1 milion de euro. 

Polițiști din Dâmbovița, Giurgiu, Argeș și Prahova, precum și de la Poliția Capitalei, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, efectuează 22 de percheziții în județele Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu, Argeș și Prahova pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Astfel, în perioada 2014-2017, persoanele implicate, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, nu ar fi evidențiat în contabilitate venituri obținute în urma operațiunilor cu materiale reciclabile.

De asemenea, aceștia ar fi influențat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de cheltuieli fictive.

Prejudiciul cauzat depășește 1.000.000 de euro.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii din cadrul I.P.J. Dâmbovița, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.

 

 

Comenteaza aceasta stire