luni, 10 decembrie 2018

Peste 250 de imigranți au fost salvați de paza de coastă libianăPaza de coastă libiană a salvat, sâmbătă, peste 250 de imigranți care încercau să ajungă în Italia cu ajutorul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, relatează site-ul agenției Reuters.

Ambarcațiunile au fost interceptate în zona de coastă, în apropiere de orașele Qaraboulli și Zliten, aflate la est de capitala Tripoli.

"Forțe navale au salvat imigranții, inclusiv femei și copii ... care sunt din diferite țări din zona subsahariană și arabă. Sunt între 250 și 270 de persoane", a declarat căpitanul Abdulhadi Fakhal.

Țărmurile vestice ale Libiei sunt principalul punct de plecare pentru imigranții din țările subsahariene care fug de sărăcie și conflicte și încearcă să ajungă în Europa.

Sosirile de refugiați în Italia au scăzut cu două treimi începând din luna iulie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, după ce oficialii guvernamentali susținuți de către ONU au reușit să reducă nivelul traficului de persoane din orașul Sabratha, aflat la vest de capitală.

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a repatriat peste 10.000 de imigranți din Libia în acest an, în baza unui program de voluntariat. Aproximativ 5.000 de imigranți s-au înecat în Marea Mediterană în 2016.

Recent, Liderii Uniunii Europene și cei ai Africii au anunțat implementarea unor măsuri pentru a pune capăt traficului de sclavi și altor abuzuri asupra imigranților din Libia.

 

 

Comenteaza aceasta stire