miercuri, 20 februarie 2019

Peste 31.000 de candidați vor susține, mâine, proba scrisă a concursului de titularizarePeste 31.000 de candidați vor susține, miercuri, proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice vacante în învățământul preuniversitar, anunță Ministerul Educației Naționale.

Proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar se va desfășura miercuri, 11 iulie, începând cu ora 10:00, în 87 centre de examen.

“Pentru susținerea acestei probe s-au înscris 31.052 de candidați, număr în creștere comparativ cu anul trecut (27.551 de candidați). Dintre aceștia, 4.625 de candidați sunt absolvenți din promoția curentă. Aceștia își pot valida fișele de înscriere cel târziu până în dimineața zilei de 11 iulie, ora 9:00”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, de Ministerul Educației Naționale.

La nivel național sunt disponibile peste 4.500 de posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Dintre acestea, 3.354 de posturi didactice/catedre vacante sunt în mediul urban și 1.148 în mediul rural.

“Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: educatori/profesori pentru învățământ preșcolar în limba română (1.094), învățători/profesori pentru învățământ primar în limba română (882), muzică instrumentală (274) și educație fizică și sport (287)”, se mai arată în comunicatul de presă.

Dintre disciplinele cu cei mai mulți candidați înscriși sunt: Limba și literatura română/pedagogia preșcolară și metodica desfășurării activităților instructiv-educative în grădinița de copii (5.405), limba și literatură română/elemente de pedagogie școlară și elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învățământul primar (4.176), limba și literatura română (2.735), educație fizică și sport (2.548) și limba și literatura engleză (1.877).

Pentru susținerea probei scrise, candidații trebuie să fie prezenți în sala de concurs cel mai devreme la ora 8.00 și cel mai târziu la ora 9.00, înainte de comunicarea subiectelor. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce poate fi depășit cu 1-2 ore doar în cazul candidaților cu anumite deficiențe.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale și baremele de evaluare pentru cele 115 discipline de concurs sunt asigurate de Centrul National de Evaluare și Examinare și vor fi publicate, după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte2018.edu.ro. Lucrările scrise vor fi evaluate în 11 centre organizate la nivel național.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 17 iulie, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene pe 17 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 18 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul dedicat în data de 24 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului.

Repartizarea candidaților pentru angajare pe perioadă nedeteminată se realizează în ședințe publice organizate de inspectoratele școlare în data de 26 iulie.

Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea concursului național de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, precum și programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe titularizare.edu.ro.

Comenteaza aceasta stire